Vi holder stengt

Vardesenteret er stengt inntil videre på grunn av koronaviruset. Aktiviteten på Vardesentret vurderes av sykehuset og Kreftforeningen etter råd fra Folkehelseinstituttet. Vi vurderer situasjonen fremover løpende.

Du kan fremdeles få råd og veiledning fra psykolog, klinisk ernæringsfysiolog eller familieterapeut.

Vi er tilgjengelige på telefon mandag til fredag, 08.00 til 15.00. 

Ta kontakt med oss på vardesenteret@helse-bergen.no for å avtale et tidspunkt.

Se også: Tips til kreftrammede om trening hjemme

Snakk med oss i Kreftforeningen

Kreftforeningens rådgivningstjeneste er til for å hjelpe deg med alle spørsmål om kreft, også spørsmål om korona og kreft. Tjenesten er gratis, og du kan være anonym om du vil.

Kreftforeningens rettshjelp, som du normalt kan avtale å møte på Vardesenteret, kan fortsatt hjelpe over telefon og e-post. Våre jurister bistår kreftpasienter og pårørende gratis.

 

Program

Last ned program for våren 2020 (pdf) eller se i kalenderen.

Følg oss på Facebook

 

Her finner du oss

Haukeland Universitetssykehus, Jonas Lies vei, Bergen – se kart (google)

Vardesenteret ligger i atriet i Parkbygget. Spør i resepsjonen ved hovedinngangen.

 

Kontakt

vardesenteret@helse-bergen.no
55 97 75 00

 

Disse møter du

Senterkoordinator, ernæringsfysiolog og psykolog ved Vardesenteret på Haukeland, smilende i en sofa. Foto.

Senterkoordinator Mirjam Østevold (til venstre) er også familieterapeut. Hun tar imot par, familier eller enkeltpersoner til samtaler, og har god oversikt over de ulike tilbudene på Vardesenteret.

Klinisk ernæringsfysiolog Anita Helland (midten) er en dyktig rådgiver omkring ernæringsmessige utfordringer, og holder ulike kurs om kosthold og kreft.

Psykologspesialist Silje Bremerthun (til høyre) tar imot deg som pasient eller pårørende til samtale omkring kreftsykdom. Hun holder også mindfulnesskurs, avspenningskurs og har samtalegrupper.

Likepersoner er kreftpasienter og pårørende som har vært igjennom noe av det samme som deg, og som kan være gode samtalepartnere.

Frivillige jurister kan gi deg gratis juridisk rådgivning.

Våre frivillige tar imot deg på Vardesenteret, serverer kaffe og slår gjerne av en prat om du ønsker det.

Familieterapeut kan hjelpe til med å finne løsninger gjennom samtaler. Når noen i familien får kreft rammes den enkelte, parforholdet eller hele familien.

Kreftkoordinator i kommunen er til hjelp for å koordinere og tilrettelegge hverdagen for kreftsyke og pårørende på en best mulig måte.