Tilbudet varierer fra senter til senter. Sjekk ditt nærmeste senter for tilbud og aktiviteter.
Klinisk ernæringsfysiolog Anita Helland gir råd om hvilke grep du kan ta, og du vil få konkrete og praktiske tips i dette digitale kostholdskurset.
Råd og praktiske tips om kosthold for kreftoverlevere
Hvordan spise mer plantebasert i praksis? Hva er forskjellen på fiber fra frukt, grønt og fullkorn? Og hva er egentlig greia med sukker?
Temakafé er et uformelt møtested for både kreftpasienter, pårørende og etterlatte. På temakafeen tar vi opp ulike temaer om kreft og det å leve med kreft. I tillegg har vi ofte kulturelle innslag.
Vardesenteret inviterer til pårørendekveld for voksne pårørende. Tema denne kvelden er "Hvordan kan nettverket rundt en familie være til støtte for den pårørende." Foredrag ved Randi Værholm fra Kreftforeningen.
Klinisk ernæringsfysiolog Anita Helland gir blant annet tips og råd om hvordan du kan berike mat og drikke dersom du strever med matlysten og har gått ned i vekt.
Kreftfri, men ikke frisk – hva bør jeg spise nå?
Velkommen til samtalegruppe for voksne etterlatte som har mistet foreldre eller andre nære relasjoner. Dette er en gruppe for samtaler og erfaringsutveklsing knyttet til sorg.
Hver onsdag kveld har Vardesenteret åpent mellom kl. 17.00-20.00.Er du på pasienthotellet? Er du opptatt på dagtid? Kom innom oss for en prat, for å lese avisa eller en kopp kaffe, eller bare for å få litt nye omgivelser.
Kreftkoordinatortjenesten er et lavterskeltilbud til deg som er direkte eller indirekte rammet av kreft.I Bergen kommune er vi 3 kreftkoordinatorer. Onsdager mellom kl. 09:30 og 14:00 vil dere kunne møte en av oss på Vardesenteret.
Dette er en møteplass for menn som har eller har hatt kreft. Vi utveksler erfaringer og lærer av hverandre. Innimellom gjør vi aktiviteter eller har et foredrag.
Vardetreff er et tilbud for deg som lever med alvorlig og uhelbredelig sykdom, i voksen alder (ca 30-65 år), uavhengig av diagnose. Målet med tilbudet er at gode samtaler, fysisk aktivitet og fellesskap med andre i liknende situasjon skal bidra til mestring og gode samtaler.
Samtalegruppe for etterlatte som har mistet partner, ektefelle eller kjæreste.Gruppen holdes ettermiddager, og går over seks samlinger.
Kreft påvirker hele familien. Hos familieterapeuten på Vardesenteret kan familien komme sammen, eller man kan komme alene for å finne løsninger i en vanskelig situasjon. Krever avtale.
Støttesamtalene er tilgjengelig for kreftpasienter og pårørende, og har fokus på hvordan du har det her og nå. Samtalene gjennomføres av kreftsykepleierne Anne Nordtveit Tjønn og Hilde Beate Birkeland.
Du er velkommen til å bruke massasjestolen som står på Vardesenteret i Bergen
Treffpunkt er for barn og unge mellom 6 og 16 år som har alvorlig sykdom i familien, eller som har opplevd at noen som står dem nær er død.
Ønsker du å snakke med en likeperson? På Vardesenteret kan vi sette deg i kontakt.
Pusterommet er et treningssenter som tilbyr fysisk og digital trening for kreftpasienter under og etter behandling. Her kan du trene med kyndig veiledning og trygge rammer.
På Vardesenteret i Bergen kan du møte en jurist fra Kreftforeningens rettshjelp og få gratis juridisk rådgivning. Møt oss onsdager i partallsuker på Haukeland Universitetssykehus i Bergen.
Hva som er bra å spise for deg, avhenger av situasjonen du befinner deg i. Noen med kreft kan fokusere på å spise sunt og variert. For andre er det langt viktigere å få i seg nok energi og unngå vekttap.
Se oversikt over digitale tilbud som du kan ha nytte av uansett hvor du befinner deg.