Anne Lise Ryel fratrer stillingen som generalsekretær i Kreftforeningen våren 2020

Anne Lise Ryel har gitt styret i Kreftforeningen beskjed om at hun ønsker å tre til side etter 18 år som generalsekretær i Kreftforeningen.

Anne Lise Ryel. Foto,

Styret starter nå prosessen med å rekruttere ny leder i Kreftforeningen, og skiftet skjer en gang før sommeren 2020 når Anne Lise Ryel også fyller 62 år.

– Jeg har ledet Kreftforeningen igjennom en utrolig spennende reise. Det har vært 18 fantastiske år i en jobb jeg fortsatt elsker. Som en viktig samfunnsaktør har vi fått til mye på kreftområdet til beste for pasienter og pårørende, og det har vært et stort privilegium å lede en organisasjon med så mange kompetente og engasjerte medarbeidere, sier Ryel.

– Det er en tid for alt. Vi har nådd langt i min tid i Kreftforeningen, og ligger nå på omdømmetoppen ifølge Ipsos sin omdømmeundersøkelse. Vi er dessuten straks klare med en ny strategi, og vi er en solid og veldrevet organisasjon. Dette er et godt tidspunkt for et skifte, sier Ryel.

Anne Lise Ryel vil gå over i en annen rolle i Kreftforeningen når ny toppleder er tilsatt en gang i løpet av 2020. Hun forlater ikke roret før ny skipper er på plass. På denne måten får styret ro til å finne den rette kandidaten.

Var dette nyttig?