KOMP – hold kontakten med familien

Smarttelefoner og nettbrett egner seg ikke for alle. Med KOMP blir det lettere å ha sosial kontakt med familie og venner når man ikke kommer seg ut.

Vi låner ut 80 KOMP til mennesker er rammet av kreft, og som har behov for KOMP som hjelpemiddel for å opprettholde kontakten med sitt nettverk.

Hva er KOMP?

KOMP ser ut som et stort nettbrett, men er vesentlig enklere i bruk. Man trenger kun å slå den av og på – familie og venner tar seg av resten fra en app. Fra appen kan pårørende dele film, bilder og meldinger, eller starte en videosamtale, like enkelt som på sosiale medier.

KOMP er skreddersydd for eldre med begrensede digitale ferdigheter (noisolation.com), redusert syn, hørsel eller motorikk. Andre som av en eller annen grunn ikke kan bruke smarttelefon eller nettbrett, kan også ha nytte av en KOMP.

Eldre hender skrur på en knapp på KOMP-apparatet.

Hvem kan låne KOMP av oss?

Vi låner ut KOMP til mennesker som har eller har hatt kreft, eller som har blitt sittende igjen alene som pårørende. De fleste som låner KOMP er eldre, men andre som ikke kan bruke smarttelefon eller nettbrett er også aktuelle.

For å ha glede av KOMP, er det en forutsetning at det er pårørende som vil benytte tilhørende app til å dele bilder og ta kontakt.

KOMP krever trådløst internett, og databruk må dekkes av den som låner produktet.

KOMP-apparatet viser været i dag.

Hvordan går du frem for å låne?

  1. Fyll ut og signer brukeravtalen for KOMP (pdf)
    Kontakt oss om du vil at vi skal sende avtalen til deg i posten.  
  2. Send ferdig utfylt låneavtale til:
    Kreftforeningen, Postboks 4 Sentrum, 0101 Oslo
    Merk konvolutten med «KOMP»

Lurer du på noe?

Kontakt oss, så hjelper vi deg.