Pusterommet ved Sykehuset Innlandet, avd. Gjøvik

Pusterommet er et treningssenter på Sykehuset i Innlandet i Gjøvik hvor kreftpasienter kan trene under og etter kreftbehandling, med kyndig veiledning og i trygge rammer.

en mann i svart skjorte holder knyttnevene opp.
Sykt sprek. Foto: Ole Martin Wold

På Pusterommet kan du få veiledning og tilrettelagt fysisk aktivitet, individuelt og i grupper. Du kan trene gratis i 6 måneder i forbindelse med kreftbehandling, etter en innkomstsamtale med fysioterapeut. Du trenger henvisning fra lege for å kunne delta.

Henvisning til Pusterommet

Hvis du går til behandling ved Sykehuset Innlandet, er det din behandlende lege som henviser deg. Hvis du ikke behandles ved sykehuset, kan fastlegen din sende henvisning. Tilbudet er gratis.

Egenandel

Fra 01.01.2023 blir det egenandel på Pusterommets tilbud. Egenandelen per 1. januar 2023 er 375 kroner og inngår i grunnlaget for frikort. Egenandel gjelder for innkomstsamtale, individuelle treninger med fysioterapeut og gruppetrening. Ved gruppetrening betales egenandel bare ved første oppmøte. Du vil få tilsendt faktura i posten (Digipost hvis du har det), dette medfører ikke ekstra gebyr.

Åpningstid

Mandag 12.30 – 15.00

Tirsdag, onsdag og torsdag: 08.00 – 15.00

Adresse og kontaktinformasjon

Pusterommet Gjøvik – Sykehuset Innlandet
Oppmøtested hovedinngang plan 0.

Kyrre Greppsgate 11
2819 Gjøvik
Telefon 61 15 77 40 eller 97 01 49 34

Følg Pusterommet Gjøvik på Facebook

en kvinne som sitter på gulvet

Fatigue, mestringskurs vår 2023

Sykehuset Innlandet Gjøvik arrangerer mestringskurs over to dager. Datoene for kurset er 20. og 27. september, og er for deg som har eller har hatt en kreftsykdom og sliter med fatigue-symptomer – uavhengig av bosted. Pårørende er også velkomne.

Gratis hjemmetrening med Pusterommet

Pusterommet er et trenings- og aktivitetssenter på sykehuset som tilbyr tilpasset fysisk aktivitet. Men du kan også trene med Pusterommet der du befinner deg. Delta på direktesendte treningsøkter med «Pusterommet LIVE» eller følg treningsvideoer når det passer deg med «Pusterommet hjemme». Det er Aktiv mot kreft som i samarbeid med sykehusene, som tilbyr gratis hjemmetrening.

en kvinne som står på ett ben i et treningsrom

Pusterommet live – direktesendte treningsøkter

Inne på hjemmesiden til Aktiv Mot Kreft finner du direktesendte treningsøkter fra Pusterommene. Her kan du delta på nye økter hver uke med blant annet  styrke-, kondisjon- og balansetrening. Timene er direktesendt fra Pusterommet St. Olavs, Ahus, Radiumhospitalet, Ålesund og Gjøvik.

en kvinne sitter på en yogamatte med et nettbrett.

Pusterommet hjemme – treningsvideoer

Her finner du treningsøkter som du lett kan gjennomføre hjemme. I filmene blir du ledet av Aktiv-instruktører som er ansatt på Pusterommet. I disse øktene trenger du ikke noe treningsutstyr, og du velger økt og intensitet etter eget ønske og dagsform.

Se også treningsvideoer fra Pusterommet på St. Olavs