Pusterommet ved Sykehuset Innlandet, avd. Gjøvik

Pusterommet er et treningssenter på Sykehuset i Innlandet i Gjøvik hvor kreftpasienter kan trene under og etter kreftbehandling, med kyndig veiledning og i trygge rammer.

Sykt sprek. Foto: Ole Martin Wold

På Pusterommet kan du få veiledning og tilrettelagt fysisk aktivitet, individuelt og i grupper. Du kan trene gratis i 6 måneder i forbindelse med kreftbehandling, etter en innkomstsamtale med fysioterapeut. Du trenger henvisning fra lege for å kunne delta.

Henvisning til Pusterommet

Hvis du går til behandling ved Sykehuset Innlandet, er det din behandlende lege som henviser deg. Hvis du ikke behandles ved sykehuset, kan fastlegen din sende henvisning. Tilbudet er gratis.

Åpningstid:

Mandag 12.30 – 15.00

Tirsdag, onsdag og torsdag: 08.00 – 15.00

Adresse og kontaktinformasjon:

Pusterommet Gjøvik – Sykehuset Innlandet
Oppmøtested hovedinngang plan 0.

Kyrre Greppsgate 11
2819 Gjøvik
Tlf. 61 15 77 40 eller 970 14  934

Følg Pusterommet Gjøvik på Facebook

Fatigue, mestringskurs høst 2022

Sykehuset Innlandet Gjøvik arrangerer mestringskurs over to dager. Datoene for kurset er 7. og 16. november, og er for deg som har eller har hatt en kreftsykdom og sliter med fatigue-symptomer – uavhengig av bosted. Pårørende er også velkomne.

Gratis hjemmetrening med Pusterommet

Pusterommet er et trenings- og aktivitetssenter på sykehuset som tilbyr tilpasset fysisk aktivitet. Men du kan også trene med Pusterommet der du befinner deg. Delta på direktesendte treningsøkter med «Pusterommet LIVE» eller følg treningsvideoer når det passer deg med «Pusterommet hjemme». Det er Aktiv mot kreft som i samarbeid med sykehusene, som tilbyr gratis hjemmetrening.

Pusterommet live – direktesendte treningsøkter

Inne på hjemmesiden til Aktiv Mot Kreft finner du direktesendte treningsøkter fra Pusterommene. Her kan du delta på nye økter hver uke med blant annet  styrke-, kondisjon- og balansetrening. Timene er direktesendt fra Pusterommet St. Olavs, Ahus, Radiumhospitalet, Ålesund og Gjøvik.

Pusterommet hjemme – treningsvideoer

Her finner du treningsøkter som du lett kan gjennomføre hjemme. I filmene blir du ledet av Aktiv-instruktører som er ansatt på Pusterommet. I disse øktene trenger du ikke noe treningsutstyr, og du velger økt og intensitet etter eget ønske og dagsform.

Se også treningsvideoer fra Pusterommet på St. Olavs: