Temakafé for kreftpasienter og pårørende i Moss og Råde

Temakafeen er til for kreftrammede, pårørende og etterlatte.

Sammen skaper vi et møtested der vi kan senke skuldrene, være oss selv og kjenne på gjenkjennelse. Vi tilbyr alltid et foredrag etterfulgt av en enkel servering og en hyggelig prat rundt bordene. Du får selvfølgelig anledning til å snakke med foredragsholderne og kreftkoordinatorene i Moss og Råde.

Samtaler ved lunsjbordet.
Foto: Finn Bjurvoll Hansen

Kom innom for en kopp kaffe og en matbit – og hyggelig samtale med andre som har erfaringer med kreft. Tilbudet er gratis, og det er ingen påmelding.

Temakafeen drives av kreftkoordinatorene i Moss og Råde sammen med frivillige hvor de fleste selv har erfart kreftsykdom eller er pårørende.

Programoversikt

Høst 2023

Tirsdag 5. september 2023, kl. 13.00-15.00

Likepersonstjenesten i Kreftforeningen

En Likeperson er et medmenneske med egen erfaring med kreft som syk eller pårørende/etterlatt, som har skrevet under taushetsløfte.  

Ingen spørsmål er for store, ingen spørsmål er for små- en likeperson har stilt de fleste selv. Ved hjelp av sine erfaringer kan en likeperson lytte, gi støtte og vise vei i en vanskelig situasjon.

Presentasjon av tilbudet og møte med flere av pasientforeningene. Per Gjertsen og Roy Engdal fra Prostatakreftforeningen. Liv Skjelfoss fra NORILCO. Eva Kantor fra Gynkreftforeningen

Tirsdag 3. oktober 2023 kl. 18.00-20.00 (Merk tiden!)

en mann med skjegg og briller smiler til kameraet.

Bivirkninger etter kreftbehandling – med hovedvekt på fatique

Denne gangen får vi besøk av Stein Kvaløy, kreftoverlege og professor emeritus. Han har jobbet med kreft ved Radiumhospitalet i en lang årrekke, vært leder for lymfomavdelingen og forskningssjef for kreftavdelingen ved OUS. Han er kjent for å være en lite selvhøytidelig person og en svært godt likt lege ved Radiumhospitalet, og er glad i å reise rundt med foredrag og møte kreftsyke og pårørende!

Tirsdag 14. november 2023, kl. 13.00-15.00

Montebellosenteret – lær å leve med endringer som følge av kreft

Kirsti Hagen-Martinsen er kreftsykepleier og jobber ved Montebellosenteret. Når det kommer en kreftdiagnose inn i en familie, blir livet snudd opp ned for alle. Kirsti gir et godt innblikk i ulike mestringsverktøy som kan bidra til å få et litt bedre liv med eller etter kreft. Hun forteller også hva et kursopphold ved Montebellosenteret inneholder og kan bety for kreftrammede og pårørende.

Onsdag 6. desember 2023, kl. 13.00-15.00 (Merk dagen!)

Adventsly Jon-Willy Rydningen (tangenter) & Eline Smith (vokal) 

Vår stund på jorden byr på både lys og skygge. Livet er en balansekunst mellom disse. I musikken kan en finne mot, finne håp, finne styrke og trøst.

Med bakgrunn i disse tankene ønsker vi å skape et fredfylt pusterom i førjulstiden. 

Vårt repertoar består av egenkomponert materiale, samt egne versjoner av de sangene og salmene vi synes er finest i hele verden og har lyst til å dele. 

Velkommen til konsert! 

To svart-hvitt-bilder av en mann og en kvinne.

Eline er sanger, og har lang erfaring som musikkterapeut og kursholder med fokus på musikk/demens. Hun har nylig vært sentral i Østfold musikkråds utgivelse Sanger for mørke dager og lyse netter

Jon-Willy er keyboardist, plateprodusent og låtskriver, og har blant annet medvirket på mer enn 350 plateproduksjoner. 

Vinter 2024

  • Tirsdag 9. januar 2024, kl. 13.00-15.00 – tema kommer
  • Tirsdag 13. februar 2024, kl. 13.00-15.00 – tema kommer

Velkommen! Vi håper vi ser deg!

Sted

Ekholt kirke (underetasjen), Skogveien 24. Det er heis og god plass til parkering.

Ved spørsmål, kontakt:

Ragnhild Skarpaas Andersen

kreftkoordinator Råde kommune

ragnhild.skarpaasandersen@rade.kommune.no98 29 86 90

Eirin Vedvik

kreftkoordinator i Moss

40 43 33 71

Helle Holme Østby

kreftkoordinator i Moss

95 01 27 71

Gerd-Anita Navestad

kreftkoordinator i Moss

94 00 63 28