Temakafé for kreftpasienter og pårørende i Moss og Råde

Temakafeen er til for kreftrammede, pårørende og etterlatte.

Sammen skaper vi et møtested der vi kan senke skuldrene, være oss selv og kjenne på gjenkjennelse. Vi tilbyr alltid et foredrag etterfulgt av en enkel servering og en hyggelig prat rundt bordene. Du får selvfølgelig anledning til å snakke med foredragsholderne og kreftkoordinatorene i Moss og Råde.

Samtaler ved lunsjbordet.
Foto: Finn Bjurvoll Hansen

Kom innom for en kopp kaffe og en matbit – og hyggelig samtale med andre som har erfaringer med kreft. Tilbudet er gratis, og det er ingen påmelding.

Temakafeen drives av kreftkoordinatorene i Moss og Råde sammen med frivillige.

Programoversikt i perioden høst 2022-høst 2023

Høst 2022

Tirsdag 6. september 2022, kl. 13.00-15.00

«Hvordan kan vi hjelpe hverandre når livet blir snudd opp ned? Om kjærlighet og motivasjon» Mona og Dagfinn Enerly kommer og deler sine erfaringer fra livet som brått tok en annen vending da Dagfinn ble skadet som ung far og fotballspiller og ble avhengig av rullestol. De vil også fortelle om mulighetene som finnes ved «Feelgood treningssenter» de driver sammen på Halmstad i Rygge.

Tirsdag 4. oktober 2022, kl. 13.00-15.00

«Nytt fra Kreftforeningen» Pakkeforløp hjem for kreftpasienter, Kreftforeningens tilbud, informasjon på nett m.m Mari Slåttholm og Camilla Sætra Schibsted kommer fra distriktskontoret i Tønsberg og er klare til å gi oss en oversikt og svare på spørsmål. De gleder seg til å komme til den fine Temakafeen vår i Moss/Råde!

Tirsdag 1. november 2022, kl. 19.00-21.00 (merk tiden!)

«Jeg vil leve mitt liv!» Når en alvorlig sykdom bryter seg inn i livet, hva gjør det med deg, ditt forhold til deg selv og livet ditt? Teolog Søren Vincent Hagerup tar oss med inn i en spennende og viktig dialog om å bevare egen identitet og selvbilde. Til daglig jobber Vincent i et kreft/palliativt omsorgsteam i Sandefjord kommune. Han har lang og bred erfaring med å jobbe med mennesker med alvorlige sykdommer. I tillegg blir han ofte brukt som foredragsholder.

Tirsdag 6. desember 2022, kl. 13.00-15.00

«Adventslyd»
Eline Smith (vokal) & Jon-Willy Rydningen (tangenter)
Vår stund på jorden farges som kjent av både lys og skygge – og balansekunsten mellom disse. Musikk kan bidra til at vi kommer i balanse når vi trenger det som mest. For i musikk finnes mot, finnes lys, finnes kraft, finnes liv som gnistrer – uansett hva.
Eline er sanger, jobber som musikkterapeut i eldreomsorgen i Fredrikstad, og holder kurs om musikk og helse.
Jon-Willy er keyboardist, plateprodusent og låtskriver, og har medvirket på mer enn 350 plateproduksjoner.

VÅR 2023

Tirsdag 3. januar 2023 kl. 13.00-15.00

«Likepersonstjenesten i Kreftforeningen»

En Likeperson er et medmenneske med egen erfaring med kreft som syk eller pårørende/etterlatt, som har skrevet under taushetsløfte.

Ingen spørsmål er for store, ingen spørsmål er for små- en likeperson har stilt de fleste selv. Ved hjelp av sine erfaringer kan en likeperson lytte, gi støtte og vise vei i en vanskelig situasjon. Turid Andersen med flere kommer fra likepersonstjenesten i Østfold denne dagen og gir oss innblikk i sin tjeneste.

Tirsdag 7. februar 2023 kl. 13.00-15.00

«Unicare Jeløy – kreftrehabilitering og fatique-workshop»

Denne gangen kommer Jeroen ter Haar som er fysioterapeut og Pelin Akbas som er kreftsykepleier på besøk til oss. Begge jobber på Unicare Jeløy med rehabilitering av kreftpasienter og vil presentere deres tilbud til kreftrammede med spesielt fokus på fatique-workshopen.

Tirsdag 7. mars 2023 kl. 18.00-20.00 (Merk tiden!)

«Ingenmannsland» – for oss som ikke døde, som ikke lenger er syke, men som heller ikke blir frisk. Med humor, men også med ærlighet, forteller Håvard Aagesen om sin egen kreftsykdom og om kampen for å finne frem til en slags hverdag. Han setter ord på sentrale erfaringer som hittil har vært tause.

Tirsdag 11. april 2023 kl. 13.00-15.00

«Vanvittig mye å finne ut av! Om rettigheter for kreftrammede og pårørende»

Stian Vikestad og Thomas Hermansen fra NAV Råde vil prøve å gi oss en bedre oversikt.

Tirsdag 2. mai 2023 kl. 13.00-15.00

«Kosthold og kreft»

Hva som er bra å spise for deg, avhenger av situasjonen du befinner deg i. For noen er det viktigste å fokusere på å spise sunt og variert. For andre er det langt viktigere å få i seg nok energi og unngå vekttap. Klinisk ernæringsfysiolog og rådgiver i Kreftforeningen, Mari Slåttholm, vil ved denne temacafeen snakke om kosthold og hvordan man kan navigere i virvaret av råd.

Boots apotek Homecare ved Iren Sørensen vil også være tilstede og presentere ulike tips og råd for medisinsk ernæring om matlysten svikter.

et bord toppet med mange forskjellige typer grønnsaker.

Tirsdag 6. juni 2023 kl. 13.00-1500

«Kreftkoordinatorens hverdag og tjenester»

Om å bli rammet av kreftsykdom og måtte møte mange nye livsutfordringer.

Eirin Vedvik, Helle Holme Østby og Ragnhild Skarpaas Andersen deler av sine erfaringer i møte med kreftsyke og pårørendes mange behov.

God sommer!

Programoversikt høst 2023

Tirsdag 5. september 2023, kl. 13.00-15.00

«Likepersonstjenesten i Kreftforeningen»

Presentasjon av tilbudet og møte med flere av pasientforeningene.

Turid Andersen fra Prostatakreftforeningen. Liv Skjelfoss fra NORILCO. Eva Kantor fra Gynkreftforeningen.

Tirsdag 3. oktober 2023 kl. 18.00-20.00 (Merk tiden!)

«Bivirkninger etter kreftbehandling – med hovedvekt på fatique»

Denne gangen får vi besøk av Stein Kvaløy, kreftoverlege og professor emeritus. Han har jobbet med kreft ved Radiumhospitalet i en lang årrekke, vært leder for lymfomavdelingen og forskningssjef for kreftavdelingen ved OUS. Han er kjent for å være en lite selvhøytidelig person og en svært godt likt lege ved Radiumhospitalet, og er glad i å reise rundt med foredrag og møte kreftsyke og pårørende!

en mann med skjegg og briller smiler til kameraet.

Tirsdag 7. november 2023, kl. 13.00-15.00

Tema kommer

Tirsdag 5. desember 2023, kl. 13.00-15.00

Tema kommer

Velkommen!

Sted

Ekholt kirke (underetasjen), Skogveien 24. Det er heis og god plass til parkering.

Gratis å delta.

Kontakt

Ragnhild Marie Skarpaas Andersen

kreftkoordinator i Moss kommune og Råde kommune

ragnhild.skarpaasandersen@rade.kommune.no98 29 86 90

Eirin Vedvik

kreftkoordinator i Moss

40 43 33 71