Temakafé for kreftpasienter og pårørende i Moss og Råde

Temakafeen er til for kreftrammede, pårørende og etterlatte.

Sammen skaper vi et møtested der vi kan senke skuldrene, være oss selv og kjenne på gjenkjennelse. Vi tilbyr alltid et foredrag etterfulgt av en enkel servering og en hyggelig prat rundt bordene. Du får selvfølgelig anledning til å snakke med foredragsholderne og kreftkoordinatorene i Moss og Råde.

Kom innom for en kopp kaffe og en matbit – og hyggelig samtale med andre som har erfaringer med kreft. Tilbudet er gratis, og det er ingen påmelding.

Temakafeen drives av kreftkoordinatorene i Moss og Råde sammen med frivillige hvor de fleste selv har erfart kreftsykdom eller er pårørende.

Programoversikt

Vår 2024

Tirsdag 9. januar kl. 13.00-15.00

«Frisklivssentralens tilbud» Hva er en Frisklivssentral, og hva finnes av gode tilbud her for kreftrammede? Kenneth Larssen er helse- og treningsfysiolog på Frisklivssentalen i Moss og vil fortelle om tjenesten med ulike tilbud og kurs og hvordan de jobber for å fremme gode hverdagsrutiner for en bedret fysisk og psykisk helse.

Tirsdag 13. februar kl. 13.00-15.00

«Trening og kreft». Marco Berglund jobber som fysioterapeut i Råde kommune. Han har videreutdannelse både innen lymfedrenasje og utdannelse som AKTIVinstruktør med kunnskap og kompetanse om å trene personer som har gjennomgått kreftbehandling. Marco vil snakke om viktigheten av å være fysisk aktiv tross sykdom, både i forkant av behandling, under behandling og etter behandling. Han vil også snakke om ulike seneffekter av behandlinger og hvordan noen av disse kan hjelpes og lindres.

Tirsdag 12. mars kl. 18.00-20.00 – Kveldskafé- MERK TIDEN!

«Seksualitet, samliv og fatigue etter kreftbehandling». Hvilke utfordringer møter kreftoverlevere og hva kan gjøres? Denne gangen får vi besøk av Randi Gjessing, spesialist i sexologisk rådgivning NACS, spesialsykepleier i onkologi, Kreftseksjonen Bærum sykehus. Kreftbehandling kan gi ulike seneffekter, og mange av disse har innvirkning på samliv og seksualitet. Hun vil belyse noen av disse seneffektene og hva den enkelte kan gjøre for å leve best mulig tross disse utfordringene.

Tirsdag 9. april kl. 13.00-15.00

«Ventesorgen». Kreftkoordinator Ragnhild Skarpaas Andersen i Råde kommune vil i samtale med pårørende Margareth Flesjå snakke om ventesorgen ved alvorlig sykdom. Når vi får beskjed at vi har fått uhelbredelig kreft, hvordan kan vi da klare å leve videre? Margareth vil i samtale med Ragnhild dele sine mange erfaringer med hvordan det var å leve med ventesorgen da hennes ektefelle ble alvorlig syk.

Tirsdag 14. mai kl. 13.00-15.00

«Det finnes alltid et håp!». Karen Elisabeth Lund Dahl jobber som diakon i Moss menighet. Hun møter mange i sin arbeidshverdag som opplever at livet brått blir «snudd på hodet» når alvorlig sykdom eller annen type livssorg rammer. I dag vil vi ha fokus på håpet og se på hvilken viktig betydning nettopp håpet har når livet rammer oss.

Velkommen! Vi håper vi ser deg!

Sted

Ekholt kirke (underetasjen), Skogveien 24. Det er heis og god plass til parkering.

Ved spørsmål, kontakt:

Ragnhild Skarpaas Andersen

kreftkoordinator Råde kommune

ragnhild.skarpaasandersen@rade.kommune.no98 29 86 90

Eirin Vedvik

kreftkoordinator Moss kommune

40 43 33 71

Helle Holme Østby

kreftkoordinator Moss kommune

95 01 27 71

Jeanette Brookfield

kreftkoordinator Moss kommune

94 00 63 28