Temakafé for kreftpasienter og pårørende i Strand

Temakafeen er for kreftrammede, pårørende og etterlatte. Vi tar opp kreftrelaterte temaer og byr på ulike kulturelle innslag.

En mann ved et bord snakker og gestikulerer.
Foto: Finn Bjurvoll Hansen

Kom innom for en kopp kaffe og en matbit – og hyggelig samtale med andre som har erfaringer med kreft. Tilbudet er gratis, og det er ingen påmelding.

Temakafeen drives av Kreftforeningens frivillige. Du er varmt velkommen!

Program høsten 2023

Ingen påmelding. Alle er velkommen!

17.10. Kl. 18-20

Hvordan kan en lesegruppe være en støtte i et kreftforløp?

Tine Riis Andersen er stipendiat ved Lesesenteret på Universitetet i Stavanger. Hun forteller her om sitt doktorgradsprosjekt som handler om Shared Reading-grupper for personer med en kreftsykdom. Hun vil fortelle om resultatene fra sin studie med et fokus på deltagernes meningsfulle leseopplevelser. I samarbeide med Vardesenteret og Kreftforeningen har Tine igangsatt en lesegruppe ved Vardesenteret i Stavanger og en online, nasjonal lesegruppe. Nå når studien på Vardesenteret er avsluttet, har Anne Liv Tønnesen, en erfaren leseleder, overtatt lesegruppene. Anne Liv kommer også og gir oss en liten prøve på en lesegruppe.

Tine Riis Andersen, stipendiat ved Lesesenteret UiS

Anne Liv Tønnesen, leseleder ved Vardesenteret

21.11. Kl. 18-20

Måltidsglede og ernæring ved kreft

Vi får besøk av Julie Sørbø Helliesen som er klinisk ernæringsfysiolog på Vardesenteret i Stavanger. Julie vil snakke om noen av de utfordringene som kreftpasienter kan oppleve i forbindelse med mat og kosthold. Temaet passer også godt for pårørende.

Julie Sørbø Helliesen, klinisk ernæringsfysiolog

Sted

Sanitetsforeningens lokaler, Direktør Sæthersgate 17, Jørpeland

Kontakt

Anne Sofie Grønn

Kreftforeningen

anne.sofie.gronn@kreftforeningen.no97 77 90 29