Temakafé for kreftpasienter og pårørende i Bergen

Temakafeen er til for kreftrammede, pårørende og etterlatte, og andre interesserte.

En kvinne holder handen på skulderen til en annen.
Foto: Finn Bjurvoll Hansen

I tillegg til foredrag, byr vi også på en kopp kaffe, en matbit og hyggelig samtale med andre som har erfaringer med kreft. Tilbudet er gratis.

Temakafeen er et samarbeidsprosjekt mellom Kreftforeningen og Frisklivssentralen, og drives av Kreftkoordinator og lege, med Kreftforeningens frivillige som vertskap. Du er varmt velkommen.

Påmelding og kontaktinformasjon

Kontakt kreftkoordinator Kristin Jakobsen for påmelding og mer informasjon. Du kan også komme uten å ha meldt seg på, men man er da ikke sikret plass om det er stor pågang.

Kreftkoordinator Kristin Jakobsen
Mobil: 40 92 25 74
E-post: kristin.jakobsen@bergen.kommune.no

Program: Vår 2023

 • Tirsdag 31. januar 12-14. Tema denne gang er Mestring av frykten for tilbakefall av kreft ved Psykologspesialist Fredrik Hansen. I tillegg vil du møte spesialist i allmennmedisin Torstein Ljones, som er tillitsvalgt for fastlegene i Bergen, og kreftkoordinatorene i Bergen kommune.
 • Tirsdag 28. februar kl. 12-14 – Tema: Det gode samliv- hvordan oppleve trygghet og nærhet med din partner til tross for kreftsykdom ved fastlege/spesialist i allmennmedisin Torstein Ljones.
 • Tirsdag 28. mars kl. 12-14 – Tema: Gode råd når matinntak er vanskelig ved ernæringsveilederne ved Frisklivssentralen Ann-Kristine Rolland og Rebecca Sandal.
 • Tirsdag 25. april kl. 12-14 – Hvordan påvirkes familien ved kreftsykdom ved familieterapeut Mirjam Østevold fra Vardesenteret Haukeland universitetssykehus. 
 • Tirsdag 30. mai kl. 12-14 – «Når livet tar en u-sving» ved kursleder i belastningsmestring   Elisabeth Samset og frivillig erfaringskonsulent Yvonne Angela   Bjørnethun. Yvonne er alenemor og lever med uhelbredelig   kreftsykdom. I samtale snakker de om utfordringer, aksept og   verktøy som kan være nyttig for å bedre livskvaliteten.
 • Tirsdag 27. juni kl. 12-14 – Tema: Mer overskudd i hverdagen?
  Om fysisk aktivitet og trening etter kreftbehandling»
  ved Maren Risøen og Oddbjørg U. Løken.
  Rolig Yoga for overskudd og stressmestring
  kl. 10.30–11.30.med Ann-Kristine Rolland
 • Tirsdag 29. august kl. 12-14 – Informasjon om tema kommer
 • Tirsdag 26. september kl. 12-14 – Informasjon om tema kommer
 • Tirsdag 31. oktober kl. 12-14 – Informasjon om tema kommer
 • Tirsdag 28. november kl. 12-14 – Informasjon om tema kommer

Sted

Frisklivssentralen i Bergen, Damsgårdsveien 40