Ingredienser
Grønnsaker
- 3 gulrøtter
- 3 stenger stangselleri
- ¼ kålrot
- 8 reddik
- 1 rød paprika
- 16 sukkererter
Tzatziki
- 3 dl lett matyoghurt
- 1 slangeagurk
- 2 hvitløkfedd
- ¼ ts salt
- ¼ ts pepper
- ¼ sitron
Hummus
- 1 boks hermetiske kikerter
- 2 hvitløkfedd
- 2 ss tahini (malte sesamfrø)
- ½ sitron
Her kan du blant annet se hvordan du lager hummus:
Slik gjør du
Grønnsaker
- Skrell og skjær gulrøtter, kålrot, stangselleri og paprika i staver.
- Del reddikene i to.
- Ha sukkerertene i en liten kjele med vann, gi dem et raskt oppkok, hell av vannet og skyll dem deretter i kaldt vann.
Anrett på et fat og server med tzatziki og hummus. Enkelt og godt!
Tzatziki
- Rasp agurk i grovt rivjern og klem ut vannet.
- Skrell og finhakk hvitløk.
- Press saften ut av sitronen.
- Rør matyoghurt, hvitløk og sitronsaft sammen med agurken.
- Smak til med salt og pepper.
Hummus
- Press saften ut av sitronen.
- Skyll kikertene i et dørslag.
- Skrell hvitløkfeddene.
- Bland sammen alle ingrediensene i en bolle.
- Kjør sammen til en jevn puré med stavmikser.
- Tilsett vann ved behov for en mykere konsistens.
TIPS: Bruk grønnsakene du har tilgjengelig i kjøleskapet – blomkål, agurk og paprika i flere ganger passer også godt til dipp.
Sunt kosthold ved kreft
Oppskrifter for kreftpasienter som har normalt god matlyst.