Grønnsakssnacks med tzatziki og hummus

Foto: Sara Johannsen
Piktogram av klokke
Tid
15 min
Piktogram av kokkelue
Utførelse
Enkel
Piktogram av serveringsfat
Porsjoner
4

Ingredienser

Grønnsaker

  • 3 gulrøtter
  • 3 stenger stangselleri
  • ¼ kålrot
  • 8 reddik
  • 1 rød paprika
  • 16 sukkererter

Tzatziki

  • 3 dl lett matyoghurt
  • 1 slangeagurk
  • 2 hvitløkfedd
  • ¼ ts salt
  • ¼ ts pepper
  • ¼ sitron

Hummus

  • 1 boks hermetiske kikerter
  • 2 hvitløkfedd
  • 2 ss tahini (malte sesamfrø)
  • ½ sitron

Her kan du blant annet se hvordan du lager hummus:

Se flere filmer med inspirasjon til sunt kosthold ved kreft

Slik gjør du

Grønnsaker

  1. Skrell og skjær gulrøtter, kålrot, stangselleri og paprika i staver.
  2. Del reddikene i to.
  3. Ha sukkerertene i en liten kjele med vann, gi dem et raskt oppkok, hell av vannet og skyll dem deretter i kaldt vann.

Anrett på et fat og server med tzatziki og hummus. Enkelt og godt!

Tzatziki

  1. Rasp agurk i grovt rivjern og klem ut vannet.
  2. Skrell og finhakk hvitløk.
  3. Press saften ut av sitronen.
  4. Rør matyoghurt, hvitløk og sitronsaft sammen med agurken.
  5. Smak til med salt og pepper.

Hummus

  1. Press saften ut av sitronen.
  2. Skyll kikertene i et dørslag.
  3. Skrell hvitløkfeddene.
  4. Bland sammen alle ingrediensene i en bolle.
  5. Kjør sammen til en jevn puré med stavmikser.
  6. Tilsett vann ved behov for en mykere konsistens.

TIPS: Bruk grønnsakene du har tilgjengelig i kjøleskapet – blomkål, agurk og paprika i flere ganger passer også godt til dipp.

Sunt kosthold ved kreft

Oppskrifter for kreftpasienter som har normalt god matlyst.

Var dette nyttig?