Ingredienser
- 2 ss rapsolje
- 2–3 søtpoteter (500 g)
- 2 gulrøtter
- 1 grønt eple
- 1 rødløk
- 2 hvitløkfedd
- 10 g (2 cm) frisk ingefær
- 1 rød chili eller 4 ts
- chilipulver
- ½ ts malt spisskummen
- 1 ts malt koriander
- 6 dl grønnsakbuljong
- 2 ½ dl naturell yoghurt
- 2 dl lettmelk
- ½ lime
Slik gjør du
- Del chilien på langs og ta ut frøene.
- Skrell og skjær opp søtpoteter, gulrøtter, eple, rødløk, hvitløk, chili og ingefær.
- Ha 2 ss rapsolje i en kjele og tilsett rødløken.
- La det frese et par minutter til rødløken er blank og myk, tilsett deretter hvitløk, chili, ingefær, malt koriander og spisskummen.
- La det surre i et par minutter og tilsett deretter grønnsaksbuljong, søtpoteter, gulrøtter og eplebiter.
- La det koke i 20 minutter, til grønnsaksbitene er møre.
- Jevn suppen med en stavmikser eller blender.
- Rør inn yoghurt og melk til slutt.
- Smak til med limesaft.
- Avkjøl på benken. Oppbevares i lufttett boks eller glass så de ikke blir myke.
TIPS: Server gjerne med frisk koriander og litt yoghurt naturell eller lettrømme – og havrescones.
Se filmer med inspirasjon til sunt kosthold ved kreft.
Sunt kosthold ved kreft
Oppskrifter for kreftpasienter som har normalt god matlyst.