Søtpotetsuppe

Foto: Sara Johannessen
Piktogram av klokke
Tid
40 min
Piktogram av kokkelue
Utførelse
Middels
Piktogram av serveringsfat
Porsjoner
4

Ingredienser

  • 2 ss rapsolje
  • 2–3 søtpoteter (500 g)
  • 2 gulrøtter
  • 1 grønt eple
  • 1 rødløk
  • 2 hvitløkfedd
  • 10 g (2 cm) frisk ingefær
  • 1 rød chili eller 4 ts
  • chilipulver
  • ½ ts malt spisskummen
  • 1 ts malt koriander
  • 6 dl grønnsakbuljong
  • 2 ½ dl naturell yoghurt
  • 2 dl lettmelk
  • ½ lime

Slik gjør du

  1. Del chilien på langs og ta ut frøene.
  2. Skrell og skjær opp søtpoteter, gulrøtter, eple, rødløk, hvitløk, chili og ingefær.
  3. Ha 2 ss rapsolje i en kjele og tilsett rødløken.
  4. La det frese et par minutter til rødløken er blank og myk, tilsett deretter hvitløk, chili, ingefær, malt koriander og spisskummen.
  5. La det surre i et par minutter og tilsett deretter grønnsaksbuljong, søtpoteter, gulrøtter og eplebiter.
  6. La det koke i 20 minutter, til grønnsaksbitene er møre.
  7. Jevn suppen med en stavmikser eller blender.
  8. Rør inn yoghurt og melk til slutt.
  9. Smak til med limesaft.
  10. Avkjøl på benken. Oppbevares i lufttett boks eller glass så de ikke blir myke.

TIPS: Server gjerne med frisk koriander og litt yoghurt naturell eller lettrømme – og havrescones.

Se filmer med inspirasjon til sunt kosthold ved kreft.

Sunt kosthold ved kreft

Oppskrifter for kreftpasienter som har normalt god matlyst.

Var dette nyttig?