Her er Kreftforeningens nye ambassadører

Komiker, forfatter og podkaster Sigrid Bonde Tusvik er en av syv profiler som har takket ja til det ærefulle oppdraget som ambassadør for Kreftforeningen. Da hun studerte ved Westerdals, ble en av hennes studievenninner rammet av kreft.

Advokat og forfatter Linn Nikkerud, Techgründer og styremedlem i Kreftforeningen Isabelle Ringnes, fotballkommentator Kasper Wikestad, komiker og samfunnsdebattant Sigrid Bonde Tusvik, eks-syklist og programleder Dag Otto Lauritzen og treningsprofil Pia Seeberg utgjør Kreftforeningens nye stjernelag som skal nå nye målgrupper.

– Hun døde av lungebetennelse mens hun lå på sykehuset for kreftbehandling. Hver dag tenker jeg på henne og smilet hennes når hun kom inn døra mot meg ved resepsjonen. Hun hadde en sånn livskraft. Men det gikk ikke, livet er så skjørt. Kreftforeningen hjelper alle med kreft og de som står rundt dem med kreft. Derfor er de så viktige, vi trenger Kreftforeningen, sier Tusvik.

Vil gjøre en forskjell

Flere av ambassadørene som nå skal fronte kreftsaken i sine kanaler, har fått kjenne sykdommen tett på kroppen. For to år siden gikk sportsprofil i TV 2 Kasper Wikestad gjennom sitt livs drama da han ble rammet av kreft i tarm og nyre.

– Etter å ha vært gjennom et fryktelig år som jeg ikke unner noen, tenker jeg at det må ha en nytte å kunne bruke det til noe positivt. Alt i alt har jeg også vært heldig i all uflaksen, og det kommer av tilfeldigheter. Men det er altså sånn at man i noen grad kan styre sin egen flaks også, om man sjekker seg. Derfor vil jeg være med på å øke bevisstheten rundt dette og håper å kunne gjøre en forskjell, forteller den populære sportskommentatoren.

Også Kompani Lauritzen-aktuelle Dag Otto Lauritzen har hatt kreft i nære relasjoner. I løpet av det siste året har han mistet fire kompiser til kreft.

– Alle var spreke «gutter» på min alder. Derfor vil jeg gjerne være med på dette viktige arbeidet for å hjelpe kreftrammede og pårørende, sier Lauritzen.

Fikk med toppen av ønskelisten

Techgründer og styremedlem i Kreftforeningen Isabelle Ringnes og treningsinfluenser Pia Seeberg har også takket ja til det ærefulle oppdraget. Advokat og forfatter Linn Nikkerud, som blant annet har et enormt nettverk i det flerkulturelle Norge, er også med på laget. De tre skal jobbe med forebygging, mangfold, minoriteter og flere av Kreftforeningens aksjoner.

Kreftforeningen har allerede svært mange kjente støttespillere som engasjerer seg i organisasjonens kampanjer i løpet av året. Ambassadørprogrammet er en storsatsing for å nå nye målgrupper, og ambassadørene blir en del av Kreftforeningens strategiske arbeid ut 2023. Generalsekretær Ingrid Stenstadvold Ross er svært fornøyd med profilene som har takket ja.

–  Disse stemmene kan utgjøre enormt mye for kreftrammede og pårørende. Deres innlegg, kronikker og engasjement kan redde liv, føre til mer åpenhet, påvirke politikere til å ta gode valg for kreftsaken og fjerne tabuer og stigmatisering. Det har vi mange rørende eksempler på, og vi er beæret over at hele toppen av ønskelisten vår har takket ja. Sammen skal vi utrette masse, jubler generalsekretæren.

Ubetalt oppdrag

Sofia Storhaug, spesialrådgiver i Kreftforeningen, har jobbet med ambassadørprogrammet siden i fjor høst.

– Visjonen vår er «Et liv uten kreft». Det innebærer at færre skal få kreft, flere skal overleve kreft og bedre livskvalitet for pasienter og pårørende. Da er det viktig at vi når publikum i fremtidens kanaler. Innhold som legges bak betalingsmur, når ikke alltid dem med minoritetsbakgrunn eller sårbare grupper. Ved å få med oss disse fantastiske profilene kan vi spre livsviktig informasjon til nye publikumsgrupper, sier Storhaug.

Hun forteller at det er ikke tilfeldig hvem de har knyttet til seg av ambassadører.  

– Her har vi gått systematisk til verks og lagt bak oss en stor kartleggingsprosess. Det er viktig at de vi har med oss er samfunnsengasjerte, troverdige og dyktige profiler som folk hører på og ser opp til. De vi har fått med oss nå har et enormt engasjement for saken. Dette gjør de helt uten betaling, og akkurat det betyr mye for oss, sier Storhaug.

Bilde av ansatt på linjen for kreft

Snakk med oss

Vår rådgivningstjeneste er her for å hjelpe deg med alle spørsmål om kreft, uansett hvilken situasjon du er i. Tjenesten er gratis, og du kan være anonym.

Var dette nyttig?