Mentorer – Stafett for livet

Mentorene skal være en støtte for stafettene gjennom å bidra med erfaringer, gi inspirasjon, motivasjon.

Vi har noen engasjerte og erfaringssrike mentorer i Stafett for livet. De kan være sparringspartnere og skal bidra til å sikre nytenkning rundt stafettene, involvering av frivillige, og utvikling av stafetten som konsept innenfor Kreftforeningens retningslinjer.
Det er helt opp til stafettene om de ønsker å benytte mentorene. Stafettene skal fortsette det fine arbeidet de gjør med å tilpasse og utvikle stafettene lokalt innenfor de rammene som er gitt.

Hva er en mentor?

Det opp til stafettene om de ønsker å benytte mentorene. Stafettene skal fortsette det fine arbeidet de gjør med å tilpasse og utvikle stafettene lokalt innenfor de rammene som er gitt. Stafettene kan også bruker hverandre som sparringspartnere og utveklse erfaringer og idéer.

  • Mentorene skal være en støtte for stafettene.
  • De kan bidra med erfaringer, gi inspirasjon, motivasjon, og være sparringspartnere.
  • Bidra til å sikre Kreftforeningens retningslinjer, nytenkning rundt stafettene, involvering av frivillige, og utvikling av stafetten som konsept.
  • Kontaktpersonenes rolle vil være som før, og mentorene skal ikke erstatte dem på noe vis.
en gruppe mennesker som står foran et verdenstegn.
Mentorene samlet i 2019. (John Roger Midttun (t.v) har gått ut fra ordningen siden bildet ble tatt).

Hver mentor har sine ansvarsområder der de har mest erfaring:

  • Program: Hans Jarle
  • Logistikk: Åge/ Rune
  • Økonomi: Åge
  • Lag: Rune/ Åge
  • Fighter: Rune
  • Kommunikasjon: Hans Jarle
  • Pårørende/fighter: Heidi
  • Stafettleder/nestleder: Alle

Finn en mentor!

Her kan du bli litt bedre kjent med våre mentorer. Send SMS først og gjør avtale for tid eller send en e-post dersom spørsmålene kan svares ut på denne måten.

en mann i lilla jakke som står foran et bord.

Les mer om Rune

Jeg bor på Vestre Åmøy, utenfor Stavanger.

Til daglig jobber jeg som salgssjef i Origo Solutions i Stavanger, ett ledende leverandørselskap innenfor brann og gass deteksjon, Safety Automation Systems (SAS) systemer, og så videre til olje og gass industrien nasjonalt og internasjonalt.

Min kompetanse er innenfor salgs, markedsføring og prosjektledelse. Jeg har også mye erfaring fra organisasjonslivet, blant annet fra lokal idrett og i over 15 år.

Jeg har vært så heldig å få være med på oppstarten av den første Stafett for Livet i Norge som ble arrangert på Randaberg. Har vært med siden oppstart i 2017. Det første året og andre året som leder for logistikkgruppen og i 2019 som stafettleder.

Ser veldig frem til å bidra som mentor for andre stafetter her i Norge!

et par menn som står ved siden av hverandre.

Åge Lavik

Jeg bor på Askøy utenfor Bergen.

Til vanlig jobber jeg som markedssjef hos Tuwinor as, en fyrverkeriimportør. På fritiden driver jeg med løping og har  satt i styret i Ask Friidrett siden 1997 og som leder i klubben siden 2003.

Jeg kom inn som frivillig i kreftforeningen gjennom at klubben vår ble spurt om å være med på å arrangere Stafett for livet på Askøy i 2018 siden vi har en del erfaring med norske mesterskap i friidrett. Dette var selvsagt både jeg personlig og klubben svært positiv til.

I 2018 var jeg økonomiansvarlig for stafetten, samt at jeg deltok i logistikkgruppen. I 2019 var jeg stafettleder og hadde en rolle i logistikkgruppen.

Å være med på å store arrangementer som Stafett for livet kan være både krevende og utfordrende, men ikke minst utrolig kjekt og givende også!

Om jeg kan være med på å bidra med tips eller råd på veien for nye stafetter og ikke minst få tips og ideer fra andre steder, så er det en vinn-vinn situasjon for oss alle.

en mann i blå genser som står foran en butikk.

Hans Jarle Einarsen

Jeg er bor på Sotra, utenfor Bergen.

Til daglig jobber jeg som markedssjef på Sartor Storsenter, et av de 10 største kjøpesentrene i Norge. Min kompetanse ligger innenfor salg, markedsføring, aktiviteter og ledelse.

Jeg har også mye erfaring fra organisasjonslivet, blant annet fra idretten i over 30 år, lokalt og nasjonalt. I dag har jeg styreverv og lederverv innen badminton, både lokalt, regionalt og nasjonalt.

Jeg har jobbet frivillig for kreftsaken siden 2009, blant annet gjennom en lokal innsamling for Kreftforeningens innsamlingsaksjon. Her har jeg gjennom Sartor Storsenter og Vest Næringsråd vært en pådriver for å få i gang en Bedriftsstafett, samt aktivitet på senteret til inntekt for kreftsaken. Gjennom 9 år har dette resultert i 4,1 millioner til Kreftforeningens innsamlingsaksjon!

Jeg har vært aktivt med i de to første Stafett for livet på Askøy, første året som leder for nderholdningsgruppen og i fjor som assisterende stafettleder. Nå gleder jeg meg til å bidra som mentor for andre stafetter her i Norge!

en kvinne iført rosa hatt og blå jakke.

Heidi Nordsveen

Jeg er over gjennomsnittet glad i det meste av sport, og er glad i trening og turer i fjell og mark.

Jeg jobber som kreftkoordinator i Ringsaker kommune, og har gjort det  siden 2014. Jeg var ferdig kreftsykepleier i 2000, og har en  master i lindrende behandling fra 2011.

Jeg var med under  Stafett for livet var på Randaberg i 2017 som observatør. Dette ble et sterkt møte, og var ikke i tvil om at dette måtte vi også få til i Ringsaker. Jeg har vært leder for fightergruppa siden vår første stafett i 2018, og er det fortsatt. Min rolle i Stafett for livet er todelt som representant for Ringsaker kommune og som frivillig.

Som kreftkoordinator møter jeg nesten daglig pasienter og pårørende, og føler meg heldig som kan være med å gjøre en forskjell. Å være med i Stafett for livet, gjøre dagen opplevelsesrik for både fightere og andre, er ubeskrivelig. Man lever lenge på tilbakemeldinger som kommer etter en slik helg. Jeg har selv vært pårørende, og det er også en  motivasjon til at jeg ønsker å bidra under Stafett for livet.

Jeg ser frem til å kunne dele erfaringer, og være en bidragsyter for andre stafetter gjennom å være mentor.

Var dette nyttig?