Aktivitetene under Kreftsakens vinterleker

Kreftsakens vinterleker skal gi deg som har eller har hatt kreft og dine pårørende mulighet til å prøve ut nye vinteraktiviteter. Spesielt oppfordrer vi du som har falt helt eller delvis utenfor arbeidslivet til å melde deg på. Vi har mange spennende aktiviteter du kan velge mellom.

Under vinterlekene får du mulighet til prøve ut ulike aktiviteter som skiskyting, alpint, trugetur, snowboard og skilek Alle aktiviteter er ledet av våre dyktige aktivitetsledere som vil lære deg underveis slik at du får en best mulig opplevelse.

Du trenger ingen forkunnskaper for å være med, du deltar ut fra egne forutsetninger. Hesteridning og hundespannkjøring på Camp Sjusjøen for barnefamilier fredag er dessverre fullbooket, men vi har mange andre fine aktiviteter for barnefamilier som vil delta.

Du kan melde deg på inntil to ulike aktiviteter, en før lunsj og en etter lunsj.

Her følger du en aktivitetsløype med langrennsski på beina, hvor du kobler sammen skiferdigheter med lek og spennende øvelser. Veldig fin familieaktivitet. Det er to løyper og du kan velge når du kommer.

Innføring i skiskyting hvor man får prøve å skyte på blink på skiskytterarenaen. Etter litt øvelse, legges det opp til noen uhøytidelige stafetter. Her kan du få opp pulsen litt og forsøke å treffe blink! For barn under 10 år så vil det være laserskiskyting.

Få økt skiglede og skiferdigheter i slalåmbakken. Det legges opp til parallellslalåm, og løyper med kuler og hopp etter ferdighetsnivå.

 • Nybegynner: Du har aldri hatt slalåmski på bena og ønsker å prøve.
 • Litt øvet: Du har litt erfaring med slalåm, men følger deg ikke helt trygg i den store bakken, eller du trenger litt oppfriskning.

Snowboard: Få økt skiglede og skiferdigheter i bakken med snowboard! Det legges opp til spennende løyper etter ferdighetsnivå.

 • Nybegynner: Du har aldri prøvd snowboard.
 • Øvet: Du har litt erfaring eller kjørt mye

Hesteridning og hundespannskjøring for barnefamilier vil foregå fra Camp Sjusjøen på fredagen. Her er det førstemann til mølla! Barnefamiliene som skal være med på dette vil bli plassert på Tyrili og vil ha ankomst torsdag ettermiddag/kveld.

Kurs på snowboard. Illustrasjonsfoto

Aktiviteter som ikke krever påmelding

Disse aktivitetene er tilgjengelig hele dagen.

Her får du prøvd å gå med truger i skogsterreng. Truger gjør at skogen er tilgjengelig også på vinteren. Kort løype er om lag 500 meter og inneholder en postløype. Egner seg godt for småbarnsfamilier. Lang løype er om lag 2,5 km, i skogsområdet med litt mer krevende terreng.

Aking må selvfølgelig være med på en vinteraktivitetsdag. Vi har en fin akebakke med lekeområdet. Vi utfordre alle til å ta seg noen turen ned på akematte eller akebrett. Egner seg godt for alle, både småbarnsfamilier og voksne.

Artig aktivitet, uansett alder og nivåer. Løypa gjennomføres til fots og inneholder ulike poster med lek og morsomme oppgaver.

Barn kaster ringer på pinner.
Foto: Ellen Alvin

Praktisk om aktivitetene

 • Du kan melde deg på inntil to ulike aktiviteter, en før lunsj og en etter lunsj. Du får veiledning til å prøve og øve. Hvis du vil kan du også konkurrere litt mot andre eller deg selv.  
 • Hver aktivitet varer i en time. Husk å velge aktiviteter slik at du har god tid mellom aktivitetene, så du rekker å slappe av, skifte utstyr eller spise. 
 • Ta med deg eget ski/utstyr hvis du har. Kjenner dere til BUA? På BUA kan man låne alt av skiutstyr gratis. Sjekk om det finnes det en BUA i nærheten av dere (bua.no).
 • Trenger du utstyr, kan du låne av oss. Det oppgir du ved påmelding. 
 • Dersom du skal låne utstyr, er oppmøtetid før en aktivitet 30 minutter. Du vil få tydelig beskjed hvor utstyret skal hentes. 
 • Har du utstyr selv, møter du opp ved informasjonsboden like før aktiviteten starter.  
 • Noen aktiviteter trenger du ikke melde deg på, men gjøre når det passer deg. Dette gjelder en kort trugetur, aking og rebusløype. 
 • Du trenger ingen forkunnskaper for å prøve aktivitetene, og egne aktivitetsledere vil lære deg underveis.
Barn leker med ball.
Foto: John Richard Rolseth

Var dette nyttig?