K-ordet – en podkast fra Kreftforeningen

I podkasten K-ordet møter du kjente mennesker som har opplevd kreft på en eller annen måte. De forteller om sorg, frykt og smerte, men også om styrke, håp og glede. Og alle stiller med ett mål: At vi skal føle oss litt mindre alene. 

Hva gjør kreft med den som er syk, og hvordan påvirker diagnosen livet til alle rundt dem? Svarene på det er like ulike som menneskene som rammes. I podkasten K-ordet møter vi kjente norske mennesker som alle har sin helt egen krefterfaring.​

Ny episode kommer hver torsdag. Første episode kom torsdag 26. oktober. Serien er gratis, og tilgjengelig der du hører podkast. Eller spill direkte av i nettleseren ved å trykke play-knappen.

🎙️ 7. EPISODE AV K-ORDET

Influenser Ellen Aabol om å gi slipp 

Fra Ellens pappa Jens fikk diagnosen beinmargskreft til han døde i julen i fjor, gikk det bare noen måneder. Jens skjønte hvor det bar, og forsonte seg med det. For familien var det vanskeligere å gi slipp og godta at han ikke ønsket mer behandling.

Nå snakker Ellen om hva som skulle til før hun kunne forstå og respektere farens ønske.

🎙️ 6. EPISODE AV K-ORDET

Influenser Agnete Husebye

Agnete vokste opp med kreft på flere kanter: Barndomsvenninnen var syk som barn, moren fikk brystkreft da hun var ti. Så ble også storebroren og bestefaren kreftsyk.

Hvilke spor setter alvorlig sykdom i et ungt liv? Hva kan vi som er voksne gjøre? Agnete takker morens åpenhet for at erfaringen er blitt en styrke for henne.

🎙️ 5. EPISODE (DEL 2) AV K-ORDET

Selda Ekiz og søsteren Nil

I andre del av denne dobbeltepisoden får du høre programleder Selda Ekiz og søsteren Nil sin gripende historie om hvordan de gikk fram for å finne studier i utlandet, og hvordan de har jobbet seg gjennom sorgen etterpå.

🎙️ 5. EPISODE (DEL 1) AV K-ORDET

Programleder Selda Ekiz og søsteren Nil

I første del av denne dobbeltepisoden forteller søstrene Selda og Nil Ekiz om sjokket da de fikk vite at mamma Gulistans hodepine skyldtes en sjelden og aggressiv form for hjernekreft. Nil, som er anestesilege, fikk dårlig samvittighet. For kunne hun ha plukket opp faresignalene tidligere?

🎙️ 4. EPISODE AV K-ORDET

Bjørn Einar og Martine Romøren 

Hva skjer når en i forholdet tenker på døden, og den andre ikke vil snakke om det? Og hvordan løser man ufrivillig barnløshet etter kreftbehandling?

Hvordan man reagerer og tenker i et par eller i en familie, kan være svært så ulikt. På et tidspunkt ga Martine Bjørn Einar klar beskjed: «Slutt å si at du ikke skal dø!»  

🎙️ 3. EPISODE AV K-ORDET

Komiker Trond Hanssen

Å bryte tabu rundt en kreftform som «ingen» har hørt om: peniskreft.

Komikeren forteller åpent og ærlig om en kreftform som øker blant norske menn, i håp om å ufarliggjøre temaet. Hvordan oppdaget han det? Hva er behandlingen? Og hva gjør det med et samliv?

🎙️ 2. EPISODE AV K-ORDET

Influenser Marna Haugen

Kreft to ganger, å ta livet tilbake og senskader.

I denne episoden forteller influenser Marna Haugen om å få kreftdiagnose to ganger. En gang med morkakekreft og en med livmorhalskreft.

🎙️ 1. EPISODE AV K-ORDET

Sosialantropolog Thomas Hylland Eriksen

Å leve mot alle odds, og finne livsgleder når du vet at du ikke blir frisk.

I denne episoden møter du en av Norges aller mest kjente professorer som snakker om livet med bukspyttkjertelkreft.

🎙️ NY PODKAST

K-ORDET TEASER

I «K-ordet» laget av Kreftforeningen forteller en rekke kjente mennesker sine opplevelser med kreft. De stiller med et felles mål: At du som lytter skal føle deg litt mindre alene.