Kreftkafé for kreftrammede og pårørende i Kristiansund og Averøy

Kreftkafeen/Dialogkafé er et møtested for kreftpasienter og pårørende.

Person uten hår i samtale med en annen
Dialogkafeen er for alle som er berørte av kreft i Kristiansund og Averøy. Foto: Ole Martin Wold

Kreftkafeen er en arena for deling av erfaringer og metoder for mestring av sykdommen. Vi har fokus på livskvalitet og humor. Helsepersonell er tilgjengelig for å svare på spørsmål, gi veiledning og komme med råd.

I møte med andre får man også tips og råd til å hjelpe seg selv ved å finne gode måter å leve på i hverdagene under og etter kreftsykdom.

Tilbudet drives i samarbeid med frivillige som skaper et trivelig miljø og sørger for enkel servering. Kreftkafeen er etablert i samarbeid mellom Kristiansund kommune, Sykehuset, Kreftforeningen, Utviklingssenter for sykehjem og hjemmetjenester i Møre og Romsdal (USHT), Sanitetsforeningen og pasientforeninger.

Program høsten 2022

  • Mandag 5. september, kl. 13.00-15.00. TEMA: Ernæring. Foreleser Kathrine Rødseth Nerland fra Boots apotek.
  • Mandag 3. oktober kl. 13.00-15.00. TEMA: Rosa sløyfeaksjon og brystkreft. Nytt fra Kreftklinikken ved St. Olavs Hospital. Foreleser: Anne Grethe Holmen med flere.
  • Mandag 7. november kl. 13.00-15.00. TEMA: Økonomiske rettigheter og søknader ved kreftsykdom. PROFO og prostatakreft. Foreleser: Siv Stakvik, sosionom ved SIK. Helge Hansen, leder i Prostataforeningen Nordmøre og Romsdal.
  • Mandag 5. desember kl. 13.00-15.00. TEMA: Juleavslutning og kulturelt innslag.. Pusterommet. Fatigue og trening. Foreleser: Andreas Andreev ved Pusterommet i Kristiansund.

Sted

Første etasje, Barmannhaugen, hovedinngangen, lokalene til kafeen. Kaptein Bødtkers gate 10, 6508 Kristiansund

Kontakt

Kristina Mork

kreftkoordinator i Kristiansund

kristina.mork@kristiansund.kommune.no90 11 43 28