Tema-/ dialogkafé for kreftrammede og pårørende | Kristiansund og omegn

Tema-/dialogkafé er et møtested for kreftpasienter og pårørende.

Person uten hår i samtale med en annen
Dialogkafeen er for alle som er berørte av kreft i Kristiansund og Averøy. Foto: Ole Martin Wold

Temakafeen er en arena for deling av erfaringer og metoder for mestring av sykdommen. Vi har fokus på livskvalitet og humor. Helsepersonell er tilgjengelig for å svare på spørsmål, gi veiledning og komme med råd.

I møte med andre får man også tips og råd til å hjelpe seg selv ved å finne gode måter å leve på i hverdagene under og etter kreftsykdom.

Vi har ulike tema og enkel bevertning. Følg med under «Det skjer» i Tidens krav.

Tilbudet drives i samarbeid med frivillige som skaper et trivelig miljø og sørger for enkel servering. Temakafeen er etablert i samarbeid mellom Kristiansund kommune, sykehuset, Kreftforeningen, Utviklingssenter for sykehjem og hjemmetjenester i Møre og Romsdal (USHT) og pasientforeninger.

Program høsten 2023

  • Mandag 4. september, kl. 13.00-15.00. Tema: Barn som pårørende. Foreleser: Øivind Havnvik fra Kreftforeninges Treffpunkt og Merete Brungot Kløvning, pårørendekoordinator Ålesund kommune
  • Mandag 2. oktober, kl. 13.00-15.00. Tema: Brystkreft, Rosa sløyfe. Kulturelt innslag. Foreleser: Representant ved Brystkreftforeningen Kristiansund og omegn, Eldbjørg Hogstad og Astri Aubert.
  • Mandag 6. november, kl. 13.00-15.00. Tema: Prostatakreft, PROFO. Foreleser: Helge Hansen, leder i Prostataforeningen Nordmøre og Romsdal.
  • Mandag 4. desember, kl. 13.00-15.00. Tema: «Frisk eller syk, frisk og syk?» Juleavslutning. Foreleser: Tormod Sandvik, kommunepsykolog.

Sted

Første etasje, Barmannhaugen, hovedinngangen, lokalene til kafeen. Kaptein Bødtkers gate 10, 6508 Kristiansund.

Kontakt

Har du spørsmål eller lurer på noe ta kontakt med:

Kristina Mork

kreftkoordinator i Kristiansund

kristina.mork@kristiansund.kommune.no90 11 43 28