Vardesenterets viktigste tilbud

Vardesenteret er et friareal for alle som rammes av kreft, uansett om du er pasient eller pårørende. Her kan du fylle tiden med det du vil. Du kan slappe av i eget selskap når du trenger det, dele erfaringer eller få råd og hjelp i situasjonen du står i.

Her får du et overblikk over hva Vardesenteret har å tilby. Detaljert program for hvert enkelt Vardesenter legges ut fortløpende i tilbudsoversikten.

Snakk med en likeperson

Å snakke med en som har vært i en lignende situasjon, er nyttig for mange. Hos oss kan du snakke med en likeperson – et medmenneske med egen erfaring med kreft, som har tatt kurs og skrevet under på taushetsløfte.

Få råd fra fagpersoner

På Vardesenteret kan du og de rundt deg få hjelp til å håndtere utfordringene som oppstår av en kreftsykdom. Hvilke fagpersoner du kan snakke med varierer fra senter til senter. Kontakt ditt Vardesenter for informasjon om mulighetene som finnes nå mens senterne er delvis stengt.

Gå på kurs

Vi har i samarbeid med sykehusene en rekke kurs du kan delta på. Kurstilbudet varierer fra senter til senter, med eksempler som kurs i stressmestring, kurs for ulike diagnoser, sminkekurs, kurs i mindfulness og mye mer.

Få inspirasjon til mat

Er du usikker på hvilken mat du bør spise, eller hva du skal gjøre for å få i deg nok mat? På flere av våre Vardesentere kan du få råd fra en klinisk ernæringsfysiolog.

Få hjelp til å trene

Både under og etter behandling er det bra å være i aktivitet. Vardesenterne har ulike typer treningstilbud. I Oslo, Bergen, Stavanger og Trondheim samarbeider vi tett med Pusterommet, et treningsenter for kreftpasienter.

Få gratis rettshjelp

Har du kreft og er usikker på hvilke rettigheter du har? På Vardesenteret får du gratis rettshjelp fra frivillige jurister. Vi gir deg råd og konkret hjelp og håper resultatet er en bekymring mindre for deg og dine nærmeste.

Vær sammen hos oss

For mange kan det være godt å komme litt ut av sykehusbobla, være sammen med andre og få tankene over på noe annet. Vardesenterne arrangerer ulike tilbud av både sosial og kulturell art.

Var dette nyttig?