– Det er vanskelig å ønske seg gaver som 70-åring, jeg har jo alt jeg trenger

Da Bård Hopen skulle feire sin 70-årsdag, ville han at gjestene skulle gi en gave til Kreftforeningen i stedet for til han selv. – Det var enkelt å ordne på Kreftforeningens hjemmeside, gjestene syns det var fint, og det ga meg en veldig god følelse, sier han.

Bilde av Bård
– Mange lurer på hva de skal gi i gave, for syttiåringer har ofte alt de trenger, forteller Bård. Dette ga ham ideen om å gi en gave til Kreftforeningen.

Hadde alt han trengte

Planen var å feire 70-årsdagen sammen med venner og familie. Gaver, derimot, følte han ikke var nødvendig og fryktet et gavebord med presanger han ikke trengte. Det var da Bård fikk ideen om å la gjestene gi en gave til Kreftforeningen. En gave som betydde noe mer.

– Mange lurer på hva de skal gi i gave, for syttiåringer har ofte alt de trenger, forteller han.

En gave med mening    

Etter en lang og vanskelig tid hvor både hans kone og svigerdatter fikk kreftdiagnoser, fikk han virkelig kjenne på hvor krevende en kreftsykdom kan være. Begge to overlevde heldigvis kreftsykdommen, men han nøler ikke med å kalle det for tøffe tak. Det er år med behandling, prøver, fremgang og tilbakeslag. Da er det ikke lett for de berørte å holde motet oppe.

Glade gjester

Folk reagerte utelukkende positivt på oppfordringen om å gi en gave til Kreftforeningen. I invitasjonen til selskapet, fikk gjestene informasjon om hvordan de kunne støtte Kreftforeningen, samt hvorfor Bård ønsket seg denne gaven.  

– Kreftforeningen trenger all den hjelp de kan få. At jeg fikk anledning til å støtte dem på denne måten, ga både giverne og meg en veldig god følelse, sier han.

Var dette nyttig?