![](https://kreftforeningen.no/content/uploads/2020/03/Suppe-Foto-Sara-Johannsen-e1602144093435-1024x576.jpg)
![Piktogram av klokke](https://kreftforeningen.no/content/uploads/2020/10/klokke-330.jpg)
30 min
![Piktogram av kokkelue](https://kreftforeningen.no/content/uploads/2020/10/kokkelue-330.jpg)
Middel
![Piktogram av serveringsfat](https://kreftforeningen.no/content/uploads/2020/10/servering-330.jpg)
4
Ingredienser
- 1 ss rapsolje
- 1 gul løk
- 2 hvitløkfedd
- ½ ts gurkemeie
- 1 ts karri
- ½ ts chilipulver
- 1 ts tørket persille
- 1 liter vann
- 2 terninger kyllingbuljong
- 2 dl tørre røde linser
- 1 boks hermetiske tomater
Slik gjør du
- Skrell og finhakk løk og hvitløk.
- Ha deretter løk sammen med oljen i en kjele og fres til løken er blank.
- Tilsett hvitløk og krydder og stek i 2 minutter til.
- Tilsett vann, buljong, linser og hermetiske tomater.
- Kok opp og la suppen småkoke i 15 minutter til linsene er myke.
TIPS: Server gjerne med enkle knekkebrød eller grove havrescones.
Sunt kosthold ved kreft
Oppskrifter for kreftpasienter som har normalt god matlyst.