Arv og testamenter redder liv

Gaver fra arv og testamenter er livsviktig for kreftforskningen. Bidragene er med på å redde liv i generasjonene som kommer.

Derfor snakker vi om arv

Dette går pengene til

Kreftforskning er nøyaktig og tidkrevende arbeid, og det er mange biter som skal legges i et stort puslespill. Her er noe av den banebrytende forskningen din gave støtter - forskning som gir oss mer presis kreftbehandling i fremtiden.

Slik bruker vi pengene

- Jeg er veldig stolt av broren min

Da Tore sin bror Egil gikk bort, fant familien et testament hvor 51 forskjellige organisasjoner fikk en gave i arv. "Det var slik Egil var. Han tenkte på alle, og testamentet var et synlig bevis på det", sier Tore - som er veldig stolt av broren sin.

Les intervjuet med Tore Snakk med oss om arv

Slik gjøres et dødsbo opp

Etter flere år som advokat i Kreftforeningen, har Vibeke Five lang erfaring med dødsbo og arveoppgjør. Her forteller hun hvordan det foregår.

Slik gjør vi opp et dødsbo

Om arv og testamenter

Hvis du ikke skriver et testament, er det arveloven som avgjør hva som skjer med det du etterlater deg. Hva du selv kan råde over varierer etter livssituasjon - om man har barn, ektefelle med videre. Vi har laget en oversikt over arvelovens bestemmelser slik at du kan sette deg inn i det.

Hvem arver deg? Slik skriver du et testament

Testamentgaver er viktige for forskningen

Hvert år gir vi ut store summer til forskning på blant annet diagnostikk og behandling av kreft. I 2017 ble det delt ut over 230 millioner kroner til forskning. En stor del av dette kommer fra gaver vi mottar i arv og testamenter.

Forskning som fikk støtte i 2017

Snakk med oss om arv og testament