Våre tiltak i forbindelse med koronaviruset

Det er viktigere enn noensinne å bidra til kreftsaken. Hver eneste dag jobbes det iherdig for å etablere nye tilbud til kreftpasienter og pårørende.

Tiden vi har vært igjennom har vært vanskelig for mange. Strenge tiltak fra myndighetene, et helsevesen under stort press og avlysning av en rekke arrangementer er bare noen av konsekvensene koronapandemien har ført med seg.

Det har vært og er fortsatt svært viktig at alle følger helsemyndighetenes råd og bidrar til å beskytte mennesker med nedsatt immunforsvar. For å beskytte dem som trenger det mest, er det avgjørende at vi som befolkning står sammen og gjør det vi kan for å forhindre smitte.
Det aller viktigste er at alle vaksinerer seg!

Dette gjør Kreftforeningen

Norsk helsevesen har vært i gul beredskap og opplever fortsatt stort press. Helsepersonell setter seg selv til side for å hjelpe andre, og gjør en uvurderlig innsats i denne krevende tiden. De fortjener en stor takk. Men alle må ta sin del av ansvaret. Å begrense smitte er med på å lette arbeidsmengden for helsepersonell, og kan være med på å redde liv. Kreftforeningen tar sin del av det kollektive ansvaret, og vil avlaste der vi kan. 

Vi digitaliserer og oppretter nye tilbud

Det vil skje mye i regi av Kreftforeningen de kommende ukene og månedene. Den største forskjellen fra tidligere er at våre arrangementer nå er heldigitale. Slik kan vi nå enda flere kreftpasienter og pårørende, uavhengig av hvor i landet de bor.

– Vi er opptatt av å ivareta behovene til kreftpasienter og pårørende. Derfor har vi jobbet på spreng for å gjøre møteplassene digitale og utvikle nye tilbud som ivaretar kreftrammedes behov, sier Ingrid Stenstadvold Ross, generalsekretær i Kreftforeningen.

Her er noen av våre tilbud:

10 millioner til forskning på kreft og korona

Da koronakrisen inntraff i Norge, utlyste Forskningsrådet inntil 30 millioner kroner til forskning for å håndtere virusutbruddet. I ekspressfart har det kommet inn gode søknader, og flere av dem omhandler forskning på korona og kreft. For å sikre finansiering av disse prosjektene bidrar Kreftforeningen med støtte på inntil 10 millioner kroner.

Bilde av ansatt på linjen for kreft

Snakk med oss

Vi svarer på alle spørsmål om kreft, også om korona og kreft. Det er gratis, og vi hjelper både voksne og barn.

Stengt 19. mai

Hjelp oss med å hjelpe flere

Nå er innsatsen fra frivillig sektor avgjørende. Kreftforeningen bidrar med hjelpetilbud der det offentlige ikke strekker til. Støtt oss i dugnadsarbeidet.

Har du tips til hva vi bør ta tak i? Send til post@kreftforeningen.no.

Var dette nyttig?