Treffpunkt – møteplass for barn og unge

Barn og unge som har alvorlig sykdom i familien eller som har mistet noen kan ha god nytte av å møte andre som har opplevd det samme.

Treffpunkt er for barn og unge mellom 6 og 16 år som har alvorlig sykdom i familien, eller som har opplevd at noen som står dem nær er død.

På Treffpunkt kan barna få et pusterom fra sykdom, men også mulighet til å snakke. Her treffer de andre barn i liknende situasjon som kan skjønne følelser som skyld, angst, uro, sinne og irritasjon, som selv kanskje har hodepine eller vondt i magen. 

På Treffpunkt fant jeg det jeg har savnet, nemlig å møte andre som har det litt på samme måte som meg selv.

Gutt, 10 år, som har mistet moren sin

På Treffpunkt treffer barna trygge voksne som har tid til å lytte, leke og dele. Samtale er sentralt på alle Treffpunkt, men praten skjer på barnas premisser. Det er greit å snakke mye og høyt, det er greit å snakke lite og lavt. Det er greit å snakke om sykdom, savn og sorg, men også om forventning og håp. Og alt mulig imellom.

Det er lov å le og ha det gøy! På Treffpunkt er det lek, spill og aktiviteter. Barna er med på å bestemme. Noen ganger er det ut på tur, og mat må man alltid ha. Varm mat, brødmat eller kveldsmat på bålet. Erfaring viser at barn ofte deler viktige ting mens de holder på med noe annet, som å lage mat eller når de spiser sammen.

Treffpunkt finner sted én til to kvelder i måneden og varer normalt i to timer. Det blir ledet av voksne med erfaring fra arbeid med barn og unge. De har taushetsplikt og har levert politiattest.

Selv om klassekamerater og venner vet hvorfor jeg i blant er trist og tankefull, skjønner de ikke bæret av hvordan det er å ha en så syk pappa og å vite at han skal dø.

Jente, 12 år