Hos oss kan du få råd, hjelp og støtte i situasjonen du står i. Vi har rådgivningstjenester, møteplasser og ulike tilbud over hele landet.
Hos oss kan du få råd om kreft, dine rettigheter og muligheter. Vi har mer enn 80 års erfaring med kreft og god tid til å lytte.
Vardesenteret er en gratis møteplass på de største sykehusene i landet for alle som er rammet av kreft. Her kan du få råd, delta på kurs og aktiviteter eller bare stikke innom.
Kreftforeningens frivillige tilbyr praktisk hjelp i og utenfor hjemmet, følge/transport og noen å snakke med.
Dette er et kurs for deg som ønsker å praktisere yoga for å roe ned, myke opp og styrke kroppen. Timene er trygge, skånsome og helsebringende for deg og din kropp, uavhengig av alder, kjønn eller fysisk form.
Klinisk ernæringsfysiolog Anita Helland gir blant annet tips og råd om hvordan du kan berike mat og drikke dersom du strever med matlysten.
Bli med på gratiskurs i hudpleie og sminke, spesielt tilpasset kvinner under kreftbehandling.
Klinisk ernæringsfysiolog Anita Helland gir råd om hvilke grep du kan ta, og du vil få konkrete og praktiske tips.
Kreftfri, men ikke frisk – hva bør jeg spise nå?
Er du involvert som brukerrepresentant i et forskningsprosjekt eller på vei inn i ett? Ønsker du å dele dine erfaringer og lære mer? Bli med på vårt seminar!
Vi inviterer vi til julebord på Vardesenteret, og byr på julemat, dessert og godt samvær.
Hvordan spise mer plantebasert i praksis? Hva er forskjellen på fiber fra frukt, grønt og fullkorn? Og hva er egentlig greia med sukker?
Kreftforeningens rettshjelp er et gratis tilbud til deg som er kreftpasient eller pårørende. Nå kan du møte jurister fra Kreftforeningens rettshjelp på distriktskontoret i Tromsø.
Vi ønsker tidligere brukere av Pusterommet, samt brukere av Vardesenteret, velkommen på treningen!
Temakafeen er til for kreftrammede, pårørende og etterlatte. Vi tar opp kreftrelaterte temaer og byr på ulike innslag.
Kurset er for deg som har fått diagnosen prostatakreft og skal ha strålebehandling.
Fysioterapeut ved Pusterommet inviterer til ulike temalunsjer siste tirsdag i måneden fremover.
Kurset er for deg som har fått diagnosen brystkreft og skal ha strålebehandling.
Vi får besøk av Karen som er kreftkoordinator i Tromsø kommune.
Lyst å bli med ut å gå turorientering? Hver tredje uke tilbyr vi turorientering som alternativ til utetrening sammen med Pusterommet.
Kurset er for kvinner som er behandlet for underlivskreft, og deres ektefelle/partner.
Vi starter opp med sorggruppe i august. Tilbudet er ikke helsehjelp, men vil være til nytte for mennesker som ønsker å dele sin historie, søke støtte og finne vei videre i livet.
Bli med på 60 gode minutter som innledes med rolige øvelser, og avsluttes med en lengre avspenning. Bevegelsene er enkle og kan tilpasses uansett underlag, om man foretrekker å sitte på en stol eller å ligge på matte.
Temakafeen er til for ukrainske kreftrammede, pårørende og etterlatte. Kafeen er en lavterskel arena der man kan møte andre i samme situasjon, og få kunnskap og informasjon om ulik tematikk rundt kreftsykdom.
Møteplassen er et lavterskel-tilbud for kreftrammede. Her tar vi opp ulike temaer om kreft og det å leve med kreft.
Treffpunkt er for barn og unge mellom 6 og 16 år som har alvorlig sykdom i familien, eller som har opplevd at noen som står dem nær er død.
Temakafeen er til for kreftrammede, pårørende og etterlatte. Vi tar opp kreftrelaterte temaer og byr på ulike kulturelle innslag.
Fra etterlatt til etterlevende er et sorgkurs for dem som har mistet noen de er glad i. Målet er å gi støtte og verktøy for å utvikle en dypere forståelse av sorg, håndtere sorgreaksjoner og finne en meningsfull måte å takle den nye livssituasjonen på.
Vi samles for å vise vår støtte til alle som er rammet av kreft i et helt døgn. Vi håper du setter av datoen allerede nå.
Vi samles for å vise vår støtte til alle som er rammet av kreft i et helt døgn.
Alle som har eller har hatt en kreftdiagnose kan søke om kursopphold på Montebellosenteret. Enten alene eller sammen med en nær pårørende.
Ønsker du å snakke med en likeperson? På Vardesenteret kan vi sette deg i kontakt.
En kreftkoordinator i kommunen skal bistå med å koordinere og tilrettelegge hverdagen for kreftsyke og pårørende på en best mulig måte. Her finner du oversikt over hvilke kommuner som har kreftkoordinator.
Vi samarbeider med 17 frivillige, selvstendige pasient- og likepersonsforeninger som representerer kreftrammede og pårørende. Foreningene har et bredt tilbud med samlinger, kurs og konferanser.
Treffpunkt i Tromsø har en egen møteplass for ungdom mellom 13 og 18 år som har alvorlig sykdom i familien, eller som har opplevd at noen som står dem nær er død.
Fysisk aktivitet er viktig både under og etter kreftbehandling. Delta på direktesendte treningsøkter med «Pusterommet live» eller følg treningsvideoer når det passer deg med «Pusterommet hjemme».
På Vardesenteret UNN kan du møte en jurist fra Kreftforeningens rettshjelp og få gratis juridisk rådgivning. Du kan møte oss på en onsdag i måneden.
Pasienter og pårørende kan få råd og tips fra en klinisk ernæringsfysiolog på Vardesenteret i Tromsø.
Hva som er bra å spise for deg, avhenger av situasjonen du befinner deg i. Noen med kreft kan fokusere på å spise sunt og variert. For andre er det langt viktigere å få i seg nok energi og unngå vekttap.
Sammen med Øisteins blyant og Barnekreftforeningen har vi laget filmer og aktivitetshefter for barn i alderen 5 til 9 år.
Vi sender webinar live fra Kreftforeningens Vitensenter jevnlig. De aller fleste webinarene kan du også se i opptak senere.
I samarbeid med Øisteins blyant og Barnekreftforeningen har vi laget kurs for tweens om hvordan du tegner en tegneserie. Tweens er dere som er «in-between» barn og ungdom, fra 9 til 12 år.
Se oversikt over digitale tilbud som du kan ha nytte av uansett hvor du befinner deg.