Hos oss kan du få råd, hjelp og støtte i situasjonen du står i. Vi har rådgivningstjenester, møteplasser og ulike tilbud over hele landet.
Hos oss kan du få råd om kreft, dine rettigheter og muligheter. Vi har mer enn 80 års erfaring med kreft og god tid til å lytte.
Vardesenteret er en gratis møteplass på de største sykehusene i landet for alle som er rammet av kreft. Her kan du få råd, delta på kurs og aktiviteter eller bare stikke innom.
Kreftforeningens frivillige tilbyr praktisk hjelp i og utenfor hjemmet, følge/transport og noen å snakke med.
Klinisk ernæringsfysiolog Anita Helland gir blant annet tips og råd om hvordan du kan berike mat og drikke dersom du strever med matlysten.
Velkommen til sofaprat og smaksprøver med Vardesenterets kliniske ernæringsfysiolog!
Vi ønsker velkommen til en informativ og nyttig ettermiddag på Vardesenteret, hvor advokat Thomas Smedsvig vil snakke om pasientrettigheter, med fokus på kreftpasienter og pårørende.
Klinisk ernæringsfysiolog Anita Helland gir råd om hvilke grep du kan ta, og du vil få konkrete og praktiske tips.
Ønsker du å lære hvordan du kan sikre et tilstrekkelig matinntak med gode proteinkilder og energi under kreftsykdom? Det blir først en faglig innledning og deretter en demonstrasjon på kjøkkenet kl. 12.00. Velkommen!
Kreftfri, men ikke frisk – hva bør jeg spise nå?
I førjulstiden inviterer vi til et inspirerende foredrag med psykologspesialist, forfatter og foredragsholder Janette Røseth. Kom og lær mer om hvordan livssorg og livsglede kan gå hånd i hånd, og få inspirasjon til å skape en meningsfull førjulstid.
Kom innom for en hyggelig stund. Våre verter steller i stand kveldsmat og sørger for god stemning. Ta gjerne med pårørende.
Er du involvert som brukerrepresentant i et forskningsprosjekt eller på vei inn i ett? Ønsker du å dele dine erfaringer og lære mer? Bli med på vårt seminar!
Hvordan spise mer plantebasert i praksis? Hva er forskjellen på fiber fra frukt, grønt og fullkorn? Og hva er egentlig greia med sukker?
Vår kliniske ernæringsfysiolog snakker om hvordan man kan få i seg nok frukt og grønt på en enkel måte. Det blir smaksprøver og en demonstrasjon på kjøkkenet. Velkommen!
Kveldskafeen er for kreftrammede, pårørende og etterlatte i Etne og Vindafjord kommune. Vi tar opp kreftrelaterte temaer og byr på ulike kulturelle innslag.
DIG møteplass er vår server på Discord for deg som er mellom 13 og 25 år, som har alvorlig sykdom i familien, eller som har opplevd at noen som står deg nær er død.
Pasienter og pårørende kan få råd og tips fra en klinisk ernæringsfysiolog på Vardesenteret i Stavanger.
Treffpunkt er for barn og unge mellom 6 og 16 år som har alvorlig sykdom i familien, eller som har opplevd at noen som står dem nær er død.
Fra etterlatt til etterlevende er et sorgkurs for dem som har mistet noen de er glad i. Målet er å gi støtte og verktøy for å utvikle en dypere forståelse av sorg, håndtere sorgreaksjoner og finne en meningsfull måte å takle den nye livssituasjonen på.
Vi håper du blir med, så vi sammen kan hylle alle som er rammet av kreft denne helgen.
Alle som har eller har hatt en kreftdiagnose kan søke om kursopphold på Montebellosenteret. Enten alene eller sammen med en nær pårørende.
Ønsker du å snakke med en likeperson? På Vardesenteret kan vi sette deg i kontakt.
En kreftkoordinator i kommunen skal bistå med å koordinere og tilrettelegge hverdagen for kreftsyke og pårørende på en best mulig måte. Her finner du oversikt over hvilke kommuner som har kreftkoordinator.
Vi samarbeider med 17 frivillige, selvstendige pasient- og likepersonsforeninger som representerer kreftrammede og pårørende. Foreningene har et bredt tilbud med samlinger, kurs og konferanser.
Temakafeen er for kreftrammede, pårørende og etterlatte. Vi tar opp kreftrelaterte temaer og byr på ulike kulturelle innslag.
Fysisk aktivitet er viktig både under og etter kreftbehandling. Delta på direktesendte treningsøkter med «Pusterommet live» eller følg treningsvideoer når det passer deg med «Pusterommet hjemme».
Pusterommet er et treningssenter hvor kreftpasienter kan trene under og etter kreftbehandling, med kyndig veiledning og i trygge rammer.
En times informasjonsmøte på Vardesenteret i Stavanger, for deg som skal ha strålebehandling og dine pårørende.
Hva som er bra å spise for deg, avhenger av situasjonen du befinner deg i. Noen med kreft kan fokusere på å spise sunt og variert. For andre er det langt viktigere å få i seg nok energi og unngå vekttap.
Sammen med Øisteins blyant og Barnekreftforeningen har vi laget filmer og aktivitetshefter for barn i alderen 5 til 9 år.
Vi sender webinar live fra Kreftforeningens Vitensenter jevnlig. De aller fleste webinarene kan du også se i opptak senere.
I samarbeid med Øisteins blyant og Barnekreftforeningen har vi laget kurs for tweens om hvordan du tegner en tegneserie. Tweens er dere som er «in-between» barn og ungdom, fra 9 til 12 år.
Se oversikt over digitale tilbud som du kan ha nytte av uansett hvor du befinner deg.