Hos oss kan du få råd, hjelp og støtte i situasjonen du står i. Vi har rådgivningstjenester, møteplasser og ulike tilbud over hele landet.
Hos oss kan du få råd om kreft, dine rettigheter og muligheter. Vi har mer enn 80 års erfaring med kreft og god tid til å lytte.
En kreftkoordinator i kommunen kan bistå med å koordinere og tilrettelegge hverdagen for kreftsyke og pårørende på en best mulig måte. Her finner du oversikt over hvilke kommuner som har kreftkoordinator.
Vardesenteret er en gratis møteplass på de største sykehusene i landet for alle som er rammet av kreft. Her kan du få råd, delta på kurs og aktiviteter eller bare stikke innom.
Kreftforeningens frivillige tilbyr praktisk hjelp i og utenfor hjemmet, følge/transport og noen å snakke med.
Vardesenteret inviterer til pårørendekveld for voksne pårørende. Tema denne kvelden er "Når vi reagerer forskjellig" ved familiterapeut Mirjam Østevold
Hvordan spise mer plantebasert i praksis? Hva er forskjellen på fiber fra frukt, grønt og fullkorn? Og hva er egentlig greia med sukker?
Kreft påvirker hele kroppen. Stress bekymringer og behandling kjennes både fysisk og psykisk. MediYoga er en terapeutisk yogaform blant annet brukt i helsevesenet i rehabiliteringsfasen etter sykdom.
Har du lyst til å prøve Mindfulness? Da kan du bli med på Mindfulness-timen. Kreft kan gi mange ulike følelser og reaksjoner. Mindfulness kan hjelpe deg i hverdagen til å få økt indre ro og hjelp til å takle vanskelige faser i livet.
Klinisk ernæringsfysiolog Anita Helland gir blant annet tips og råd om hvordan du kan berike mat og drikke dersom du strever med matlysten og har gått ned i vekt.
Velkommen til samtalegruppe for voksne etterlatte som har mistet foreldre eller andre nære relasjoner. Dette er en gruppe for samtaler og erfaringsutveklsing knyttet til sorg.
Her får du faglig informasjon, samt gjennomgang av fysiske øvelser. Kurset holdes på Vardesenteret i Bergen, og ledes av sykepleier og fysioterapeut.
Klinisk ernæringsfysiolog Anita Helland gir råd om hvilke grep du kan ta, og du vil få konkrete og praktiske tips i dette digitale kostholdskurset.
Råd og praktiske tips om kosthold for kreftoverlevere
En gang i måneden inviterer klinisk ernæringsfysiolog Anita Helland til tematime, der hun underviser om forskjellige temaer rundt kosthold. Denne måneden skal vi snakke om sukker.
Turen passer for deg som har lyst til å komme deg ut i naturen, selv om du er i behandling. Omårdet er universelt tilpasset.
Hver måned inviterer klinisk ernæringsfysiolog Anita Helland til en tematima. Denne måneden vil hun snakke om smoothie.
Kreft kan gi mange ulike følelser og reaksjoner. Dette kurset i Mindfulness kan hjelpe deg i hverdagen til å få økt indre ro og hjelp til å takle vanskelige faser i livet.
Har du spørsmål om kreft og ernæring? Pasienter og pårørende kan få råd og tips fra klinisk ernæringsfysiolog Anita Helland hver tirsdag på Vardesenteret..
Pasienter og pårørende kan få råd og tips fra en klinisk ernæringsfysiolog på Vardesenteret på Haukeland universitetssykehus.
Har du lyst til å prøve Mindfulness? Da kan du bli med på Mindfulness-timen.Kreft kan gi mange ulike følelser og reaksjoner. Mindfulness kan hjelpe deg i hverdagen til å få økt indre ro og hjelp til å takle vanskelige faser i livet.
Velkommen til Stafett for livet Odda 30.-31 august 2025.
Hver onsdag kveld har Vardesenteret åpent mellom kl. 17.00-20.00.Er du på pasienthotellet? Er du opptatt på dagtid? Kom innom oss for en prat, for å lese avisa eller en kopp kaffe, eller bare for å få litt nye omgivelser.
Temakafeen er til for kreftramma, pårørande og etterlatne. Vi tek opp kreftrelaterte tema og byr på ulike kulturelle innslag.
Kreftkoordinatortjenesten er et lavterskeltilbud til deg som er direkte eller indirekte rammet av kreft.I Bergen kommune er vi 3 kreftkoordinatorer. Onsdager mellom kl. 09:30 og 14:00 vil dere kunne møte en av oss på Vardesenteret.
Dette er en møteplass for menn som har eller har hatt kreft. Vi utveksler erfaringer og lærer av hverandre. Innimellom gjør vi aktiviteter eller har et foredrag.
Vardetreff er et tilbud for deg som lever med alvorlig og uhelbredelig sykdom, i voksen alder (ca 30-65 år), uavhengig av diagnose. Målet med tilbudet er at gode samtaler, fysisk aktivitet og fellesskap med andre i liknende situasjon skal bidra til mestring og gode samtaler.
Samtalegruppe for etterlatte som har mistet partner, ektefelle eller kjæreste.Gruppen holdes ettermiddager, og går over seks samlinger.
Kreft påvirker hele familien. Hos familieterapeuten på Vardesenteret kan familien komme sammen, eller man kan komme alene for å finne løsninger i en vanskelig situasjon. Krever avtale.
Fra etterlatt til etterlevende er et sorgkurs for dem som har mistet noen de er glad i. Målet er å gi støtte og verktøy for å utvikle en dypere forståelse av sorg, håndtere sorgreaksjoner og finne en meningsfull måte å takle den nye livssituasjonen på.
Støttesamtalene er tilgjengelig for kreftpasienter og pårørende, og har fokus på hvordan du har det her og nå. Samtalene gjennomføres av kreftsykepleierne Anne Nordtveit Tjønn og Hilde Beate Birkeland.
Du er velkommen til å bruke massasjestolen som står på Vardesenteret i Bergen
Treffpunkt er for barn og unge mellom 6 og 16 år som har alvorlig sykdom i familien, eller som har opplevd at noen som står dem nær er død.
Har du spørsmål rundt opprettelse av testament, lurer du på hvem som kan arve deg og hva du kan bestemme selv, og i hvilke situasjoner det er aktuelt å skrive testament?
Vi samles for å vise vår støtte til alle som er rammet av kreft i et helt døgn.
Vi gleder oss til å ta imot dere til ny Stafett for livet i Førde!
Alle som har eller har hatt en kreftdiagnose kan søke om kursopphold på Montebellosenteret. Enten alene eller sammen med en nær pårørende.
Ønsker du å snakke med en likeperson? På Vardesenteret kan vi sette deg i kontakt.
Vi samarbeider med 17 frivillige, selvstendige pasient- og likepersonsforeninger som representerer kreftrammede og pårørende. Foreningene har et bredt tilbud med samlinger, kurs og konferanser.
Treffpunkt er for born og unge mellom 6 og 16 år som har alvorleg sjukdom i familien, eller som har opplevd at nokon som står dei nær, er død.
Treffpunkt er for born og unge mellom 6 og 16 år som har alvorleg sjukdom i familien, eller som har opplevd at nokon som står dei nær, er død. Tilbudet er eit samarbeid mellom Voss kommune og Kreftforeningen.
Temakafeen er til for kreftramma, pårørande og etterlatne. Vi tar opp kreftrelaterte tema og byr på ulike kulturelle innslag.
Temakafeen er til for kreftpasientar, pårørande og etterlatne. Vi tek opp kreftrelaterte tema og byr på ulike kulturelle innslag.
Temakafeen er til for kreftramma, pårørande og etterlatne. Me tar opp kreftrelaterte tema og byr på ulike kulturelle innslag.
Temakafeen er til for kreftrammede, pårørende og etterlatte, og andre interesserte.
Pusterommet er et treningssenter som tilbyr fysisk og digital trening for kreftpasienter under og etter behandling. Her kan du trene med kyndig veiledning og trygge rammer.
På Vardesenteret i Bergen kan du møte en jurist fra Kreftforeningens rettshjelp og få gratis juridisk rådgivning. Møt oss onsdager i partallsuker på Haukeland Universitetssykehus i Bergen.
Hva som er bra å spise for deg, avhenger av situasjonen du befinner deg i. Noen med kreft kan fokusere på å spise sunt og variert. For andre er det langt viktigere å få i seg nok energi og unngå vekttap.
Sammen med Øisteins blyant og Barnekreftforeningen har vi laget filmer og aktivitetshefter for barn i alderen 5 til 9 år.
Vi sender webinar live fra Kreftforeningens Vitensenter jevnlig. De aller fleste webinarene kan du også se i opptak senere.
I samarbeid med Øisteins blyant og Barnekreftforeningen har vi laget kurs for tweens om hvordan du tegner en tegneserie. Tweens er dere som er «in-between» barn og ungdom, fra 9 til 12 år.
Se oversikt over digitale tilbud som du kan ha nytte av uansett hvor du befinner deg.